αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις πετυχημένοι επιχειρηματίες, αποκαλύπτουν τους ασυνήθιστους τρόπους με τους οποίους γίνονται πιο δημιουργικοί

Τρεις πετυχημένοι επιχειρηματίες, αποκαλύπτουν τους ασυνήθιστους τρόπους με τους οποίους γίνονται πιο δημιουργικοί

Πολλά συστατικά χρειάζονται για να φτάσεις στην επιχειρηματική επιτυχία. Ένα από τα βασικά, είναι σίγουρα η δημιουργικότητα. Ειδικά όταν μιλάμε για startups, η δημιουργικότητα μπορεί να σε κάνει να φτιάξεις κάτι μοναδικό και να ξεχωρίσεις από τους ανταγωνιστές.

Τρεις πετυχημένοι επιχειρηματίες, μιλώντας στο αμερικάνικο Entrepreneur.com, αποκαλύπτουν τους ιδιαίτερους τρόπους που έχουν, έτσι ώστε να «αντλούν» δημιουργικότητα.

«Δεν είμαι ο τύπος ανθρώπου που μπορεί να κοιτάξει απλά ένα φύλλο χαρτιού ή ένα Google Doc και να βρει μια ιδέα» λέει η ιδρύτρια της πλατφόρμας Brit + Co, Brit Morin.

Και συμπληρώνει: «Μου αρέσει να κάνω κάποια έρευνα για έμπνευση πρώτα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περάσω χρόνο στο Pinterest ή την Brit + Co. Μερικές φορές πάω στη φύση, ενώ κάποιες άλλες πάω για ψώνια, ψάχνοντας για προϊόντα που μπορούν να δημιουργήσουν μια ιδέα. Η δημιουργική έμπνευση είναι γύρω μας, αλλά πρέπει να την ψάχνουμε».

Από την άλλη μεριά, η ιδρύτρια του brand RewardStyle, Amber Venz (φωτο), μιλά ανοιχτά και λέει ότι αντλεί έμπνευση παρακολουθώντας τις ιστορίες και τις εμπειρίες των άλλων. «Βρίσκω δημιουργικότητα παρατηρώντας τη δουλειά των άλλων. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του διαβάσματος, του Instagram, του Pinterest, των Podcasts, των TEDx ομιλιών. Πάντα βρίσκω κάτι που να ταιριάζει σε εμένα».

«Νομίζω η κινητικότητα είναι το κλειδί», υπογραμμίζει ο ιδρυτής της BloomThat, David Bladow. Εξηγώντας: «Περπατάω, αλλά επίσης αλλάζω γραφεία συνεχώς. Είμαι σαν νομάς όπου εργάζομαι. Έχω παρατηρήσει ότι αυτές οι αλλαγές στον χώρο με ωφελούν. Επίσης, έχω πάντα πάνω μου ένα στιλό και ένα σημειωματάριο, σε περίπτωση που μου έρθει μια ιδέα».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 12 =