αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρεις λόγοι για τους οποίους κανείς δεν σε προσλαμβάνει (ακόμα κι αν έχεις το 100% των προαπαιτούμενων)

Τρεις λόγοι για τους οποίους κανείς δεν σε προσλαμβάνει (ακόμα κι αν έχεις το 100% των προαπαιτούμενων)

Στέλνεις το βιογραφικό σου, αναζητάς τις σωστές θέσεις εργασίας, έχεις τα κατάλληλα επαγγελματικά προσόντα αλλά τελικά… κανείς δεν σε προσλαμβάνει. Ναι, μέχρι κάποιο σημείο όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά- αφού σε καλούν στην μια συνέντευξη μετά την άλλη. Όμως το τηλέφωνο από εκεί και πέρα δεν χτυπά, για να γίνει η πρόσληψη.

Είναι πιθανό μάλιστα κάποιες φορές να φτάνεις μέχρι το τελικό στάδιο της διαδικασίας, αλλά τελικά πάντα επιλέγεται κάποιος άλλος ο οποίος «ταιριάζει καλύτερα» στη θέση.

Τι πάει στραβά; Τώρα θα δούμε 3 λόγους για τους οποίους κανείς δεν σε προσλαμβάνει, ακόμα κι αν έχεις το 100% των προαπαιτούμενων.

1# Καλός αλλά… βαρετός. Σκέφτεσαι πως τα πήγες στην job interview. Και όντως θεωρείς ότι τα πήγες καλά. Έδωσες καλές απαντήσεις, δεν έκανες λάθη και η συζήτηση κύλησε ομαλά. Αλλά εδώ είναι το κλειδί: Μπορεί να ήσουν καλός, αλλά… βαρετός. Αν ο HR Manager έχει να δει 50 άτομα μέσα σε μια ημέρα, δεν είναι πολύ καλό αν χρειάζεται να ανατρέξει στις σημειώσεις του για να θυμηθεί ποιος είσαι. Φρόντισε να είσαι ευδιάθετος, να έχεις μια καλή ιστορία να πεις, και να παραθέσεις ξεκάθαρα το value που μπορείς να φέρεις στην εταιρία.

2# Είσαι κακός στις συνεντεύξεις. Μπορεί να έχεις όλα τα προσόντα που απαιτεί μια θέση, αλλά να είσαι αδύναμος στις συνεντεύξεις. Προσπάθησε να υποβάλεις το άγχος. Είναι καλό να έχεις κάνει από πριν κάποια έρευνα για την εταιρία, αλλά μην παραλήψεις να κάνεις μερικές ερωτήσεις και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Στο τέλος μη ξεχάσεις να ευχαριστήσεις πριν φύγεις.

3# Δείχνεις… απεγνωσμένος. Οκ, να είσαι ειλικρινής. Να πεις ότι θέλεις να πάρεις τη θέση. Αλλά προσοχή: Αν δείχνεις ως ο… απεγνωσμένος που θέλει τη θέση με κάθε κόστος, τότε μάλλον η εταιρία θα επιλέξει κάποιον άλλο που θα φέρει ένα μεγαλύτερο value στην ίδια. Μη ξεχνάς ότι οι εργοδότες κοιτούν, κυρίως, το τι μπορείς να φέρεις εσύ στην εταιρία. Οπότε ξεκίνα να μιλάς για αυτό. Και μη στέκεσαι απλά στο πόσο θέλεις τη θέση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 8 =