αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τρεις λόγοι για τους οποίους ΔΕΝ θα έδινα κάποια συμβουλή στον νεαρό εαυτό μου»: Ένας επιχειρηματίας λέει την ανατρεπτική άποψη του

«Τρεις λόγοι για τους οποίους ΔΕΝ θα έδινα κάποια συμβουλή στον νεαρό εαυτό μου»: Ένας επιχειρηματίας λέει την ανατρεπτική άποψη του

«Αν θα μπορούσες να δώσεις μια συμβουλή στον νεαρό εαυτό σου, ποια θα ήταν αυτή;». Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή τη φράση. Και πόσα πολλά άρθρα έχουμε διαβάσει σχετικά με το εν λόγω θέμα. Ο συνιδρυτής και CEO της marketing platform, AppLovin, Adam Foroughi, έχει εντελώς διαφορετική άποψη. Δηλαδή, πιστεύει ότι δεν θα έπρεπε να δώσεις κάποια συμβουλή στον νεαρό εαυτό σου, αν γύρναγες τον χρόνο πίσω.

«Μετά από εμπειρία μιας 10ετίας, δεν υπάρχει τίποτα που να γνωρίζω τώρα, και να εύχομαι να το γνώριζα όταν ξεκίναγα» λέει ο CEO.

Θεωρεί ότι ένας νέος πρέπει να παίρνει το ρίσκο και να ξεκινά τη δική του επιχείρηση. Ακόμα κι αν δεν έχει όλες τις γνώσεις που χρειάζεται. Ακόμα κι αν μπαίνει σε μια βιομηχανία που δεν την γνωρίζει καλά. Σε άρθρο του στο CNBC, ο Foroughi παραθέτει τους 3 λόγους για τους οποίους δεν θα έδινε κάποια συμβουλή στον νεαρό εαυτό του.

Το να μην είσαι expert μπορεί να είναι πλεονέκτημα

Αφού ξεπεράσεις τον αρχικό φόβο, θα διαπιστώσεις ότι το να μην είσαι expert σε ένα πεδίο, ίσως είναι καλό. Αφού θα προσεγγίσεις μια βιομηχανία, με τη δική σου εντελώς νέα ματιά. Έτσι θα ρίξεις πολλές νέες ιδέες στο τραπέζι και δεν θα περιορίζεσαι από το τι θεωρείται «δυνατό» ή «αδύνατο». Παράλληλα, θα είσαι πιο ανοιχτός στο να μάθεις πράγματα από άλλους.

Τα λάθη μπορούν να σε κάνουν πιο έξυπνο

Πάνω από το 80% των επιχειρήσεων αποτυγχάνουν μέσα στο πρώτο έτος, λέει ο Foroughi. Ωστόσο, οι ίδιοι leaders προσπαθούν ξανά. Στις επόμενες φορές, είναι πολύ πιο πετυχημένοι. Το να κάνεις λάθη είναι πιο σημαντικό, από το να τα κάνεις όλα σωστά. Σου δίνουν εμπειρίες και σε κάνουν πιο έξυπνο.

Ακόμα και οι σπουδαιότεροι επιχειρηματίες, γνώριζαν ελάχιστα την πρώτη ημέρα

Η οικοδόμηση μιας επιχείρησης δεν σημαίνει ότι πρέπει ν τα γνωρίζετε όλα από την πρώτη ημέρα. Κανείς δεν τα γνώριζα όλα από την αρχή. Είναι χρήσιμο να συζητήσεις με έξυπνους ανθρώπους και να μάθεις από τα λάθη σου. Εδώ υπάρχει και η άποψη του Steve Jobs, που λέει ότι όλα αυτά που βλέπεις γύρο σου, δεν έγιναν από ανθρώπους εξυπνότερους από εσένα. Μπορείς να τα αλλάξεις και να τα επηρεάσεις, όσο προχωράς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 5 =