αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρεις λόγοι για να συμπεριλάβεις τα χόμπι σου στο βιογραφικό σου. Και μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Τρεις λόγοι για να συμπεριλάβεις τα χόμπι σου στο βιογραφικό σου. Και μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών που ζούμε, τελικά τι μπορείς να κάνεις για να ξεχωρίσεις; Το διάσημο career site The Muse, βάζει ένα απρόσμενο point στη συζήτηση: Προτείνει να συμπεριλάβεις τα χόμπι σου στο βιογραφικό σου.

Ναι, είναι καλό να είσαι παθιασμένος με τα υπολογιστικά φύλλα του Excel και να διαθέτεις πολλά hard skills πάνω σε μία δουλειά, αλλά το Σαββατοκύριακο και γενικά τις ώρες εκτός δουλειάς, συμμετέχεις σε δραστηριότητες που διαμορφώνουν την προσωπικότητά σου. Και καθώς αυτά τα πράγματα είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ποιος είσαι, αποτελούν επίσης σημαντικό μέρος του βιογραφικού σου.

Είτε έχετε έντονο ενδιαφέρον να προσφέρετε σε μία κοινότητα, είτε σας αρέσει να τρέχετε μαραθώνιους, είτε παίζετε μπάσο σε ένα συγκρότημα, είναι πιθανό τα χόμπι σας να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι ίσως νομίζετε. Θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε από τους άλλους υποψηφίους ή να κάνετε κάποιον που τα διαβάζει να χαμογελάσει.

Εδώ είναι λοιπόν 3 λόγοι για να συμπεριλάβεις τα χόμπι σου στο βιογραφικό σου. Και μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

1# Σε βοηθούν να επισημάνεις Skills που ειναι χρήσιμα για την θέση

Ένας επιτυχημένος πωλητής είναι σίγουρος για τον εαυτό του, εξωστρεφής και ευγενικός. Έτσι, το ότι συμμετέχετε σε ένα ομαδικό άθλημα κάθε Σαββατοκύριακο υποστηρίζει περαιτέρω τον ισχυρισμό ότι είστε ομαδικός παίκτης: Φιλικός και κοινωνικός, με ισχυρή θέληση για νίκη.

Μια εταιρεία μάρκετινγκ θα λατρέψει π.χ. το blog που τρέχετε τα Σαββατοκύριακα, επειδή καταλαβαίνει ότι το να είσαι επιτυχημένος blogger απαιτεί γνώση των social media και ικανότητα δημιουργίας ενδιαφέροντος περιεχομένου.

Εάν επιλέξετε χόμπι και εμπειρίες που είναι κατάλληλες για τη θέση σας, θα αποδείξετε ότι είστε πιο κατάλληλοι για την ανοιχτή θέση. Μην το παρακάνετε όμως – δύο με τρία παραδείγματα είναι τέλεια.

2# Θα βοηθήσουν να ανοίξει η συζήτηση

Τι μπορεί να να μετριάσει λίγο την αναμενόμενη, συχνά σκληρή πίεση της συνέντευξης; Τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα μπορούν να λειτουργήσουν ως «παγοθραυστικά» σε οποιοδήποτε σημείο της συζήτησης.

Μάλιστα είναι πιθανό να βρεις και μερικά κοινά ενδιαφέροντα με τον άνθρωπο που θα σου παίρνει συνέντευξη. Όλα αυτά λειτουργούν θετικά για να χαλαρώσει το κλίμα μέσα στο δωμάτιο. Και όταν έρθει η ώρα για τις… σκληρές ερωτήσεις να είσαι πιο χαλαρός και ψύχραιμος.

3# Μπορεί να αποδείξουν ότι ταιριάζεις με την εταιρική κουλτούρα

Οι υπάλληλοί που έχουν περισσότερα κίνητρα για καλή απόδοση και είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στη θέση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι συνήθως αυτοί που αισθάνονται ικανοποιημένοι με την δουλειά τους. Η καταχώριση των χόμπι σας παίζει ρόλο στο να δείξετε πώς σχετίζεστε με την κουλτούρα της Χ εταιρείας. Αν για παράδειγμα συμμετέχεις σε εθελοντικές πρωτοβουλίες που έχουν έναν μεγάλο σκοπό ή αν δραστηριοποιείσαι στην startup κοινότητα, αυτά τα στοιχεία μπορεί να είναι «κοινά» με τις δραστηριότητες και τις αξίες μίας εταιρίας.

Κάπως έτσι, στα μάτια του HR Manager θα μοιάζεις ως ο ιδανικός (και μάλλον ο πιο παθιασμένος) υποψήφιος για την θέση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + nine =