αρχικηVIRALΤρεις κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι πιο έξυπνος όταν μιλάς στους άλλους

Τρεις κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι πιο έξυπνος όταν μιλάς στους άλλους

Δεν έχει σημασία μόνο τι λες. Αλλά και πως κινείσαι όταν μιλάς. Η γλώσσα του σώματος παίζει τον δικό της ρόλο έτσι ώστε να πείσεις το ακροατήριο σου. Κάτι που φυσικά μετράει και στον επαγγελματικό χώρο. Τώρα λοιπόν θα δεις μερικά χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να φαίνεσαι πιο έξυπνος όταν μιλάς. Και να πείθεις πιο εύκολα τους ανθρώπους που έχεις μπροστά σου.

Στάσου ή κάτσε με το κορμί ίσιο

όταν κάθεσαι, είτε στην περίπτωση που στέκεσαι, κράτα το κορμί σου ίσιο. Δεν χρειάζεται να είσαι λες και έχεις καταπιεί σκουπόξυλο. Βρες την ισορροπία ανάμεσα στο ευθυτενής και χαλαρός ταυτόχρονα.

Κρατώντας ευθεία και παράλληλα χαλαρή τη σπονδυλική σου στήλη, προκαλείται αμέσως ένα κλίμα εμπιστοσύνης και μια κατάσταση όπου ο λόγος θα ρέει ομαλά και εύκολα.

Κράτα ψηλά το κεφάλι

Κατά αυτόν τον τρόπο, δίνεις στον συνομιλητή/ ακροατή σου την εντύπωση ότι είσαι σίγουρος για όσα λες, έχεις αυτοπεποίθηση και μπορείς να τοποθετηθείς επαρκώς στο θέμα. Αν το πηγούνι σου “πέφτει” προς τα κάτω, δίνεις την εντύπωση ότι δεν είσαι καλά προετοιμασμένος, ότι δεν είσαι σίγουρος και αρκετά προετοιμασμένος.

Επικεντρώσου στους ακροατές σου

Το να φαίνεσαι έξυπνος δεν έχει να κάνει όμως μόνο με όλα τα παραπάνω. Είναι σημαντικό να δίνεις σημασία στον συνομιλητή/ακροατή σου. Διατήρησε οπτική επαφή όταν μιλάς, μη κοιτάς τριγύρω. Αν θέλεις να κοιτάξεις τα χαρτιά σου ή τις σημειώσεις σου χρησιμοποίησε το κεφάλι σου και όχι τα μάτια σου. Η κίνηση μόνο των ματιών θα σε κάνει να φαίνεσαι ανέντιμος, πονηρός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =