αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις κινήσεις που μπορείς να κάνεις μέσα στις γιορτές, για να πας ένα σκαλί παραπάνω στην καριέρα σου | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τρεις κινήσεις που μπορείς να κάνεις μέσα στις γιορτές, για να πας ένα σκαλί παραπάνω στην καριέρα σου | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Οι ημέρες των γιορτών έχουν ξεκινήσει. Οι περισσότεροι θα τις αξιοποιήσουν ως μια περίοδο ξεκούρασης. Ναι, είναι χρήσιμες και οι στιγμές χαλάρωσης και «αποσύνδεσης». Η ξεκούραση είναι απαραίτητη. Θυμήσου και την τακτική του «νεκρού χρόνου» που εφάρμοζαν ο Steve Jobs και ο Albert Einstein.

Ωστόσο, μπορείς να αξιοποιήσεις κάποιες από αυτές τις ημέρες, για να αναπτύξεις την καριέρα σου. Και να είσαι έτοιμος στις αρχές του νέου έτους. Να είσαι ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους. Πως; Μπορείς να κάνεις 3 κινήσεις μέσα στην περίοδο των γιορτών που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την καριέρα σου.

1# Γίνε μάστερ σε μια νέα δεξιότητα: Είτε μάθεις μια νέα γλώσσα, είτε να γράφεις κώδικα, είτε μοντάζ, είναι σίγουρο ότι θα σε ωφελήσει. Θα έχεις νέα «εργαλεία» στα χέρια σου για να τα χρησιμοποιήσεις στην συνέχεια. Το ιδανικό είναι να μάθεις κάτι που είναι μέσα στο επαγγελματικό πεδίο σου. Δες τι στόχους έχεις μπροστά, και εντόπισε τα νέα skills που θα σε βοηθήσουν να τους πετύχεις. Θυμήσου και το άρθρο: Το Πανεπιστήμιο Columbia προσφέρει online και δωρεάν 41 μαθήματα του.

2# Οργανώσου: Είπαμε πιο πριν για στόχους. Ναι, τώρα είναι μία καλή περίοδος για να βάλεις τους στόχους της νέα χρονιάς. Μπορείς να το πας και ένα βήμα πιο κάτω, και να προσπαθήσεις να «χτίσεις» το πρόγραμμα σου πιο συγκεκριμένα. Αν σκέφτεσαι για παράδειγμα να ξεκινήσεις ένα νέο δικό σου project, σκέψου πως αυτό θα μπορούσε να χωρέσει μέσα στην εργάσιμη εβδομάδα σου και φτιάξε το γενικότερο πλάνο σου. Αν ψάχνεις για δουλειά, φτιάξε μια λίστα με τις εταιρίες στις οποίες αξίζει να κάνεις μια κρούση όσο πλησιάζουμε προς το φθινόπωρο.

3# Networking: Το έχουμε ξανά πει. Το networking κάνει την διαφορά. Σε αυτές τις γιορτές, μην είσαι μόνο έξω… για διασκέδαση κάθε βράδυ. Επίσης μην μείνεις απομονωμένος σε ένα δωμάτιο να βλέπεις Netflix. Είναι μια καλή περίοδος για να κάνεις νέες επαφές, αφού όλοι έχουν περισσότερο χρόνο για συζητήσεις και συναντήσεις. Τι θα έλεγες, για παράδειγμα, να κάνεις κάποιες συναντήσεις σε κάποια cafe ή εστιατόρια έξω, μέσα στο χαλαρό και γιορτινό κλίμα; Μπορούν να γίνουν και κάποιες μαζώξεις. Στο παιχνίδι είναι πάντα και τα video calls. Ανάπτυξε το δίκτυο σου τώρα, για να ανοιχτούν νέες ευκαιρίες στη συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + one =