αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρεις κινήσεις για να σταματήσεις να παρασύρεσαι από τις προσφορές σπαταλώντας άσκοπα χρήματα

Τρεις κινήσεις για να σταματήσεις να παρασύρεσαι από τις προσφορές σπαταλώντας άσκοπα χρήματα

Το είδαμε έντονα μέσα στην covid εποχή: Πολλοί άνθρωποι λόγω της πιεστικής κατάστασης, μόλις τους δινόταν η ευκαιρία σπαταλούσαν χρήματα… σε διάφορες αγορές. Ήταν ίσως ένας τρόπος εκτόνωσης. Μήπως έπεσες και εσύ στην παγίδα της υπερβολικής κατανάλωσης; Μήπως έκανες το λάθος να αγοράζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι γιατί θεώρησες ότι ήταν ευκαιρία; Ή ξόδεψες υπέρογκα ποσά στο delivery ενώ το ψυγείο σου ήταν γεμάτο; Όποια κι αν ήταν η σπατάλη σου, κατέληξε να γίνει μια δραστηριότητα στην πληκτική σου καθημερινότητα. 

Αλλά καθώς όλα αυτά τελειώνουν και επιστρέφουμε στην κανονικότητα, ήρθε η ώρα να επιστρέψεις στον παλιό καλό σου εαυτό και να αρχίσεις να ξοδεύεις τα χρηματά σου με μεγαλύτερη ενσυνειδητότητα. Ακολουθούν 3 Μικροβήματα που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις. 

Πριν πας για ψώνια, έλεγξε πώς είσαι συναισθηματικά 

Έρευνες υποστηρίζουν ότι είναι πιο πιθανό να λάβεις επικίνδυνες αποφάσεις όταν είσαι θυμωμένος και πιο πιθανό να αγοράσεις πράγματα, όταν είσαι στενοχωρημένος. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι αγοράζεις για να καλύψεις ένα κενό, θα γίνει πολύ πιο εύκολο να κατανοήσεις πότε χρειάζεσαι κάτι πραγματικά και πότε όχι. 

Όταν λαμβάνεις ένα προωθητικό μήνυμα από κάποιο κατάστημα, αφιέρωσε ένα λεπτό και απεγγράψου από τις marketing ενέργειες

Οι ατέλειωτες ειδοποιήσεις για εκπτώσεις ίσως σε βάλουν στον πειρασμό να ψωνίσεις και παρεκκλίνεις από τους στόχους σου. 

Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κάνεις shopping therapy λόγω ανίας και μοναξιάς, αντί για αυτό πάρε τηλέφωνο ένα φίλο 

Όσο ήσουν στο σπίτι, το online shopping σε έκανε να αισθάνεσαι καλύτερα, αλλά μόνο παροδικά. Πλέον, αντί για τα ψώνια, επίλεξε την επαφή. 

Αν αρχίσεις να ακολουθείς αυτά τα Μικροβήματα για μερικές εβδομάδες, θα παρατηρήσεις ότι η ενσυνειδητότητα κάνει τη διαφορά. Κατανοώντας τα κίνητρα των αγορών σου, μπορείς να τις ελέγξεις.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =