αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις κινήσεις για να (ξανά) βρεις τον μεγάλο σκοπό στη ζωή σου

Τρεις κινήσεις για να (ξανά) βρεις τον μεγάλο σκοπό στη ζωή σου

Είναι πιθανό να βρίσκεσαι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι και να μην είσαι σίγουρος για τον δρόμο στον οποίο πρέπει να βαδίσεις στην επαγγελματική σου διαδρομή. ‘Η μπορεί να έχεις μπει ήδη σε έναν δρόμο, αλλά στην πορεία να διαπίστωσες ότι δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελες. Τι πρέπει να κάνεις; Μια παύση. Και να προσπαθήσεις να (ξανά) βρεις τον μεγάλο σκοπό της ζωής σου.

Πως μπορεί να γίνει αυτό; Εδώ είναι 3 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν. Για να φτάσεις στον προορισμό που θες.

1# Υιοθετήστε τη νοοτροπία ενός αρχάριου. Όπως το λέει η φράση: Η νοοτροπία ενός αρχάριου σημαίνει βλέπεις τα πράγματα με τα μάτια ενός αρχάριου. Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να διερευνήσετε τα ενδιαφέροντα και τις αξίες σας σαν να το κάνετε για πρώτη φορά. Αγνοήστε τις συμπάθειες, τις αντιπάθειες, τις προκαταλήψεις και τις απόψεις σας για τον εαυτό σας και τον κόσμο γενικότερα. Αφήστε όλες τις επαγγελματικές σας γνώσεις έτσι ώστε το μυαλό σας να μοιάζει με… λευκό χαρτί. Και δες τι έχει σημασία για εσένα.

2# Γράψε σε ένα χαρτί τι θέλεις. Μετά από το αρχικό ψάξιμο, πιθανόν να καταλήξεις σε αρκετές επαγγελματικές επιλογές που θα σε ενδιέφεραν. Βλέποντας όμως πολλές επιλογές να αραδιάζονται μπροστά σου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, σύγχυση και τελικά σε «παράλυση». Για να το αποφύγεις, γράψε σε μια λίστα τα πράγματα που θες να κάνεις στην καριέρα σου (μπορεί να είναι και επί μέρους points) και σε μια άλλη λίστα εκείνα που δεν θες. Επικεντρώσου στην πρώτη λίστα. Και προσπάθησε μέσα από εκεί να μπεις στο επαγγελματικό μονοπάτι που σου ταιριάζει.

3# Άκου το ένστικτο σου. Μόλις ολοκληρώσεις τα παραπάνω βήματα, θα πρέπει να έχεις μία ή δύο καλές επιλογές σταδιοδρομίας μπροστά σου. Είναι αυτές που φαίνεται να σου ταιριάζουν περισσότερο. Αν δεν μπορείς να επιλέξεις μία ή εάν έχεις μεγαλύτερη λίστα, ξέρεις που πρέπει να βασιστείς: Στο ένστικτό σου. Ακόμα κι αν δεν έχεις στα χέρια σου το 100% των πληροφοριών που θες. Μην ξεχνάς τον «κανόνα του 70%» που χρησιμοποιεί και ο Jeff Bezos. «Πάρε μια απόφαση όταν γνωρίζεις το 70% των πληροφοριών που επιθυμείς. Αν περιμένεις να φτάσεις στο 90%, στις περισσότερες περιπτώσεις πιθανόν θα είσαι αργός», λέει ο Jeff Bezos. Πρέπει να συλλέξεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς, και στην συνέχεια να κινηθείς γρήγορα για να κάνεις το «μεγάλο βήμα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − ten =