αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρεις κινήσεις για να εντοπίζεται πιο εύκολα το βιογραφικό σου στα sites αναζήτησης εργασίας

Τρεις κινήσεις για να εντοπίζεται πιο εύκολα το βιογραφικό σου στα sites αναζήτησης εργασίας

Όταν κάθεστε να στήσετε ένα βιογραφικό, πιθανότατα σκέφτεστε πως να επικοινωνήσετε τους επαγγελματικούς ρόλους σας, τις δεξιότητες και τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα. Αλλά βοηθά να έχετε κατά νου και το επόμενο βήμα: Δηλαδή τη δημοσίευση του βιογραφικού σας σε ιστότοπους αναζήτησης εργασίας. Αυτοί οι ιστότοποι απλοποιούν τη διαδικασία πρόσληψης, προσφέρουν χιλιάδες σχετικές αγγελίες και οδηγούν σε ευκαιρίες που μπορεί να μην υπήρχαν στο ραντάρ σας.

Αλλά πως μπορείς να κάνεις το βιογραφικό σου να εντοπίζεται πιο εύκολα από μία εταιρία, μέσα σε έναν τέτοιο ιστότοπο; Οι ιστότοποι αναζήτησης εργασίας και τα συστήματα παρακολούθησης αιτούντων (ATS) αξιοποιούν πανίσχυρους αλγόριθμους για να κάνουν… το ξεσκαρτάρισμα.

Μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας για να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας βελτιστοποιώντας το βιογραφικό σας για ιστότοπους αναζήτησης εργασίας. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει 3 κινήσεις για να το κάνεις να εντοπίζεται πιο εύκολα.

1. Σωστές λέξεις-κλειδιά και φράσεις. Τα career sites λειτουργούν ως… μηχανές αναζήτησης. Άρα λοιπόν αν παρατηρήσεις λέξεις ή φράσεις που χρησιμοποιούνται σε πολλές αγγελίες, προσπάθησε να τις ενσωματώσεις στο βιογραφικό σου. Χρησιμοποιώντας παρόμοια γλώσσα με την περιγραφή της εργασίας για να τραβήξετε την προσοχή του αλγορίθμου και των υπαλλήλων προσλήψεων. Πρόσεξε ακόμα και τον επαγγελματικό τίτλο που θα βάλεις στο βιογραφικό σου.

2. Απλοποίησε το format. Οι εικόνες, οι φανταχτερές γραμματοσειρές και τα χρώματα μπορούν να μπερδέψουν τον αλγόριθμο. Όσο ωραίο κι αν είναι ένα φανταχτερό βιογραφικό για το ανθρώπινο μάτι, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε ευανάγνωστες γραμματοσειρές όπως Arial, Georgia, Helvetica ή Times New Roman όταν το κάνετε upload σε έναν ιστότοπο αναζήτησης εργασίας.

3. Ποσοτικοποιήστε τα επιτεύγματά σου. Όταν κάνετε ένα βιογραφικό, δώστε έμφαση στα αποτελέσματα των επιτευγμάτων σας για να δείξετε την αξία σας στους HR Managers. Να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται. Η μετρήσιμη επιτυχία είναι ένας φανταστικός τρόπος για να δείξετε πώς έχετε επηρεάσει προηγούμενους ρόλους και πώς μπορείτε να αποδώσετε στην επόμενη θέση σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − five =