αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις κακές συνήθειες που ίσως έχεις και για αυτό δεν σε συμπαθούν οι άλλοι

Τρεις κακές συνήθειες που ίσως έχεις και για αυτό δεν σε συμπαθούν οι άλλοι

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν είναι αποδεχτοί από τους άλλους και αγωνίζονται να κάνουν πραγματικές σχέσεις και γνήσιους φίλους. Παιδιά, έφηβοι ή ακόμη και ενήλικες αναρωτιούνται: «Τι συμβαίνει με εμένα;» καθώς κοιτάζουν γύρω τους και βλέπουν ότι όλοι οι άλλοι φαίνεται να μπορούν να κάνουν ουσιαστικές φιλίες. Ενώ για τα παιδιά και τους εφήβους αυτό το συναίσθημα είναι πιο ακραίο, οι ενήλικες συχνά αναρωτιούνται γιατί έχουν γνωστούς αλλά όχι πραγματικούς φίλους. Αυτές οι σκέψεις και τα συναισθήματα μπορούν να οδηγήσουν στην πεποίθηση ότι κάποιος δεν είναι αρκετά καλός ή ότι δεν αξίζει να έχει φίλους. Μπορεί όμως να έχεις 3 κακές συνήθειες που οδηγούν τους αλλους να μένουν μακριά σου.

1# Βλέπεις… τα δικά σου ελαττώματα σε άλλους

Με άλλα λόγια, είναι η προβολή των δικών σας ανεπιθύμητων συναισθημάτων ή χαρακτηριστικών σε κάποιον άλλον. Για παράδειγμα, ένας ψεύτης μπορεί να υποψιαστεί ότι ο/η σύντροφός του λέει ψέματα. Όταν αποδίδετε τα δικά σας αρνητικά χαρακτηριστικά σε κάποιον, αρχίζετε να τον κρίνετε υποσυνείδητα. Δεν συνειδητοποιείτε ότι το κάνετε και ότι στην πραγματικότητα δεν διαθέτουν τα αρνητικά χαρακτηριστικά που τους έχετε αποδώσει. Εναλλακτικά, μπορεί επίσης να συμπεριφέρεστε αρνητικά σε άτομα που σας θυμίζουν αρνητικές εμπειρίες ή άτομα που σας έχουν προδώσει στο παρελθόν. Το σημαντικό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι και στα δύο σενάρια, η συμπεριφορά σας δεν υποκινείται από την πραγματικότητα αλλά μάλλον από τις υποσυνείδητες σκέψεις σας.

2. Αμφιβολία για τον εαυτό σου

Η ιδέα να γνωρίσεις νέους ανθρώπους σε κάνει να νιώθεις νευρικός, ντροπαλός και αγχωμένος; Αυτά τα συναισθήματα σας εμποδίζουν να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες για να κάνετε νέους φίλους;

Αποφεύγετε να ρισκάρετε να γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Εκτός από αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι η συστολή σας μπορεί επίσης να παρερμηνευθεί ως σνομπ και αλαζονεία, καθώς οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς νιώθετε εσωτερικά. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να εργαστείτε για να καταπολεμήσετε την αυτο-αμφιβολία και την έλλειψη αυτοπεποίθησής που έχετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα νιώσετε πιο άνετα με τους ανθρώπους και αυτό αναπόφευκτα θα σας διευκολύνει να κάνετε φίλους.

3. Μονοπωλείς τις συζητήσεις

Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται άγχος σε κοινωνικές καταστάσεις τείνουν να κάνουν ένα από δύο πράγματα: είτε μένουν σιωπηλοί, είτε αρχίζουν να μιλούν ασταμάτητα. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να μονοπωλεί τη συζήτηση, προσπαθήστε να σταματήσετε- και αφήστε το άλλο άτομο να μιλήσει. Μάθετε να ακούτε και να κάνετε ερωτήσεις στους ανθρώπους σχετικά με αυτούς. Στο τέλος της ημέρας, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν απλώς να μιλήσουν για τον εαυτό τους. Επομένως, εάν δείξετε ενδιαφέρον για αυτούς και γίνετε ενεργός ακροατής, είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουν τη συνομιλία μαζί σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 1 =