αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις εύκολοι τρόποι για να συγκεντρωθείς όταν το μυαλό σου ξεφεύγει

Τρεις εύκολοι τρόποι για να συγκεντρωθείς όταν το μυαλό σου ξεφεύγει

Αν θέλετε να βρείτε την συγκέντρωση σας, η πρώτη δεξιότητα που πρέπει να αναπτύξετε είναι να παρατηρήσετε πότε ο «φακός» της προσοχής σας έχει απομακρυνθεί από την εργασία που έχετε στο χέρι. Σε αυτήν την πρώτη «βασική άσκηση», ο στόχος σας είναι να εντοπίσετε τον φακό σας. Αυτή είναι η άσκηση: προσανατολίστε την προσοχή σας σε ένα αντικείμενο- στόχο, παρατηρήστε πότε περιπλανιέται εκτός στόχου και, στη συνέχεια, προσανατολίστε το ξανά στον στόχο.

Το μυαλό σας θα αρχίσει να προσαρμόζεται περισσότερο στο να παρατηρεί πότε έχετε περιπλανηθεί, επίσης: με περισσότερη εξάσκηση, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη ικανότητα να παρατηρήσετε το αρχικό τράβηγμα του φακού σας μακριά από το αντικείμενο-στόχο, αντί να χαθείτε εντελώς.

Εδώ είναι 3 εύκολες κινήσεις για να συγκεντρωθείς όταν το μυαλό σου ξεφεύγει, όπως τους παραθέτει η αμερικανική Thrive Global.

1. Ετοιμαστείτε. . . Καθίστε σε όρθια, σταθερή στάση, σε εγρήγορση. Θέλετε να είστε άνετοι, αλλά όχι υπερβολικά χαλαροί. Καθίστε όρθια, οι ώμοι προς τα πίσω, το στήθος ανοιχτό, σε μια στάση που αισθάνεστε να έρχεται φυσικά και ενσωματώνει μια αίσθηση αξιοπρεπούς παρουσίας. Αφήστε τα χέρια σας να ακουμπήσουν στο κάθισμα δίπλα σας ή στις κορυφές των ποδιών σας. Κλείστε τα μάτια σας ή χαμηλώστε τα βλέφαρά σας για να έχετε ένα απαλό βλέμμα μπροστά σας, αν αυτό είναι πιο άνετο. Αναπνεύστε και ακολουθήστε την αναπνοή σας. Ακολουθείτε την αναπνοή που κινείται με τον φυσικό της ρυθμό

2. Συντονιστείτε στις αισθήσεις που σχετίζονται με την αναπνοή. Αυτά μπορεί να είναι η δροσιά του αέρα που μπαίνει και βγαίνει από τα ρουθούνια σας, η αίσθηση των πνευμόνων σας να γεμίζουν το στήθος σας, η κοιλιά σας να κινείται μέσα και έξω. Επιλέξτε μια περιοχή του σώματος για να εστιάσετε για το υπόλοιπο αυτής της άσκησης. Κατευθύνετε και διατηρήστε την εστίαση της προσοχής σας εδώ, όπως ένας φακός με ισχυρή, φωτεινή δέσμη.

3. Κάνε το! Παρατηρήστε πότε ο φακός σας έχει μετακινηθεί… και μετά μετακινήστε τον πίσω. Το πραγματικό έργο αυτής της άσκησης, αφού επιλέξετε τον στόχο για τον φακό σας και δεσμευτείτε να αφήσετε την προσοχή σας εκεί, είναι να δώσετε προσοχή σε αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια. Παρατηρήστε πότε προκύπτουν σκέψεις ή αισθήσεις που τραβούν τον φακό σας εκτός στόχου. Θα μπορούσε να είναι μια ξαφνική υπενθύμιση ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε αμέσως μετά από αυτό. Μπορεί να είναι μια ανάμνηση, που… επιπλέει. Μπορεί να είναι μία φαγούρα! Όταν παρατηρήσετε ότι ο φακός σας έχει τραβηχτεί, κατευθύνετέ τον ξανά στην αναπνοή σας. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο πέρα από αυτό το απλό, που δρα υποστηρικτικά για να μετακινήσετε το φως του φακού προς τα πίσω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =