αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις γρήγορες κινήσεις για να βρεις νέες ιδέες όταν νιώθεις ότι έχεις στεγνώσει από δημιουργικότητα

Τρεις γρήγορες κινήσεις για να βρεις νέες ιδέες όταν νιώθεις ότι έχεις στεγνώσει από δημιουργικότητα

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Εχουμε άμεση πρόσβαση σε μια απεριόριστη δεξαμενή πληροφοριών, για οποιονδήποτε και οτιδήποτε είναι γνωστό στην ανθρωπότητα.

Από την άλλη πλευρά, είναι εύκολο να… τρομοκρατηθείς όταν αισθάνεσαι ότι αυτό που παράγεις «δεν τραβάει», ακόμα και όταν λαμβάνεις αρκετά κομπλιμέντα. Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας ή startupper, είναι φυσιολογικό να θέλεις να είσαι καινοτόμος και να θέλεις να είσαι αυτός που θα παρουσιάσει το «επόμενο καλύτερο πράγμα στον κόσμο». Ωστόσο, όταν δεν συμβαίνει τόσο εύκολα όσο περιμένεις, νιώθεις ‘καμένος’, ανέμπνευστος και απογοητευμένος.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 3 γρήγορες κινήσεις για να βρεις νέες ιδέες όταν νιώθεις ότι έχεις στεγνώσει από δημιουργικότητα.

Άλλαξε περιβάλλον

Για τους δημιουργικούς επιχειρηματίες, η έμπνευση είναι το παν. Το να βλέπεις τους ίδιους τοίχους ή να κοιτάς έξω από το ίδιο παράθυρο κάθε ημέρα, μπορεί να είναι καταστροφικό. Μερικές φορές το δημιουργικό μυαλό σας χρειάζεται μία αλλαγή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αλλάζοντας το μέρος που εργάζεστε. Εάν συνήθως ξοδεύετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας δουλεύοντας από το γραφείο σας, αφήστε το γραφείο σας και βρείτε ένα τοπικό cafe για να εργαστείτε για μερικές ώρες από εκεί.

Θα αντλήσετε δημιουργική ενέργεια μόνο και μόνο επειδή βρίσκεστε σε διαφορετικό χώρο, με άτομα που δεν έχετε ξαναδεί. Ακόμα και οι εικόνες και οι ήχοι τριγύρω, μπορούν να φρεσκάρουν το μυαλό σου και να σου δώσουν νέα ερεθίσματα.

Άλλαξε το καθιερωμένο μοτίβο εργασίας

Εάν έχετε συνηθίσει να είστε νυχτερινοί τύπου επειδή πιστεύετε ότι είσαι πιο παραγωγικός στις 2 π.μ., προσπαθήστε να κοιμηθείτε νωρίς και να βάλετε ένα ξυπνητήρι για να ξυπνήσετε στις 9 το πρωί. Εάν δεν είστε πολύ πρωινός άνθρωπος, δεν χρειάζεται να υιοθετήσετε μια πρωινή ρουτίνα, απλώς προσπαθήστε να αλλάξετε τρόπο σκέψης, και αποδεχτείτε ότι δουλεύετε καλά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

Φτιάξε ένα νέο πρόγραμμα που να σου ταιριάζει. Μερικές φορές, η αλλαγή της ρουτίνας είναι ικανή να φρεσκάρει το μυαλό σου.

Άλλαξε οπτική

Ένας από τα μεγαλύτερα block της δημιουργικότητας είναι η επιθυμία να είστε τέλειοι. Όταν προσπαθείτε να εργαστείτε υπό πίεση, αφήνετε ελάχιστο έως καθόλου χώρο στο μυαλό σας να κατεβάσει νέες πληροφορίες στο δημιουργικό σας σύστημα. Επομένως, μην είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας, απλώς στοχεύστε να παράγετε και να έχετε αποτελέσματα. Ανεξάρτητα από το αν κάνετε ένα μικρό βήμα ή ένα μεγάλο άλμα, οποιαδήποτε κίνηση προς τα εμπρός είναι πρόοδος. Κάποιος είπε κάποτε ότι το να κάνεις κάτι νέο μπορεί να σου φέρει νέα αποτελέσματα. Αν θέλετε να κρατήσετε την δημιουργικότητα σας ζωντανή, κάντε πράγματα που δεν έχετε κάνει ποτέ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 16 =