αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις απλές στρατηγικές για να παραμείνεις σε θετική διάθεση μέσα στις γιορτές (και να διώξεις τα άγχη)

Τρεις απλές στρατηγικές για να παραμείνεις σε θετική διάθεση μέσα στις γιορτές (και να διώξεις τα άγχη)

Φτάσαμε στις ημέρες των γιορτών. Αυτή είναι μια πιο χαλαρή και ευχάριστη περίοδος, σωστά; Όχι πάντα!

Το άγχος της προετοιμασίας για τις ημέρες αυτές, σε συνδυασμό με τις πιέσεις της δουλειάς, μπορούν να μετατρέψουν την πιο υπέροχη εποχή του χρόνου στην πιο μίζερη, ακόμα και για τον πιο ικανοποιημένο άνθρωπο.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 3 εύκολες στρατηγικές για να παραμείνεις θετικός τις ημέρες των γιορτών. Όπως τις διαβάσαμε στο αμερικανικό Success.com. Αυτά που μπορεί επίσης να σας φανούν χρήσιμα όταν αισθάνεστε καταβεβλημένοι από διάφορες άλλες αιτίες μέσα στον χρόνο.

1. Ευγνωμοσύνη

Μελέτες δείχνουν ότι η έκφραση ευγνωμοσύνης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσής σας, να σας βοηθήσει να διαχειρηστείτε το στρες και να αυξήσει τα κίνητρά σας – όλα αυτά κοιτάζοντας απλά τα καλά που έχετε στη ζωή σας.

Ακόμα κι αν η δουλειά σας αγχώνει, να είστε ευγνώμονες που έχετε μία καλή δουλειά. Πολλοί άνθρωποι μπαίνουν σε αυτήν την εορταστική περίοδο χωρίς δουλειά. Να είστε ευγνώμονες για την υγεία σας. Μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι, αλλά είστε υγιείς και περνάτε τις διακοπές σας στο σπίτι αντί να βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου. Ακόμα κι αν δεν μπορέσατε να πάρετε όλα όσα θέλατε για όλους τους ανθρώπους στη λίστα σας, να είστε ευγνώμονες που μπορούσατε να κάνετε κάτι για αυτούς και δεν είστε σαν τους χιλιάδες που δεν να κάνουν τίποτα για τους αγαπημένους τους. Έχετε πολλά για να είστε ευγνώμονες για αυτή τη χρονιά. Θυμηθείτε τα θετικά την επόμενη φορά που θα αρχίσετε να κατακλύζεστε από το άγχος

2. Δώσε στον εαυτό σου

Μας αρέσει να δίνουμε στους άλλους αυτή την εποχή του χρόνου, αλλά μην ξεχνάτε τη σημασία του να δίνετε στον εαυτό σας αγάπη. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι μπορείτε να κάνετε όλα τα πράγματα στις ατελείωτες λίστες, μόνοι σας. Για αυτό έχεις ανθρώπους. Και όταν αρχίσετε να καταπονείστε, πάρτε μια ανάσα. Η εταιρεία σας δεν θα καταστραφεί… εάν χρειαστεί να αφιερώσετε λίγες ώρες ή ακόμα και μια μέρα για να «επαναφορτιστείτε».

Μπορεί να μην πάτε σε κάθε πάρτι στο οποίο έχετε λάβει πρόσκληση, αλλά δεν πειράζει. Έκανες το καλύτερο δυνατό.

3. Ζήσε τη στιγμή

Δεν μπορείτε να αναιρέσετε το παρελθόν ή να ελέγξετε το μέλλον. Αυτό που μπορείτε να ελέγξετε είναι τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και πώς αντιδράτε σε αυτό. Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε ότι όλες οι απαιτήσεις των γιορτών σας τραβούν προς 10.000 διαφορετικές κατευθύνσεις και το άγχος για χαμένα deadlines αρχίζουν να χορεύουν στο μυαλό σας, πάρτε μια βαθιά ανάσα. Αναρωτηθείτε τι πρέπει να κάνετε αυτή την ώρα. Όχι την επόμενη ώρα ή την επόμενη μέρα, αλλά στα 60 λεπτά που εργάζεστε αυτήν τη στιγμή. Στη συνέχεια, κάντε το ξανά την επόμενη ώρα. Και συνεχίστε να το κάνετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =