αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις Έλληνες στη λίστα «30 Under 30 Social Entrepreneurs» του Forbes

Τρεις Έλληνες στη λίστα «30 Under 30 Social Entrepreneurs» του Forbes

Μια σημαντική διάκριση ήρθε για τρεις Έλληνες οι οποίοι κατάφεραν να μπουν στη διάσημη λίστα «30 Under 30 Social Entrepreneurs» για την Ευρώπη, την οποία δημοσιεύει το περιοδικό Forbes. Πρόκειται για τους Χρήστο Παναγιώτου, Κωσταπάνο Μηλιαρέση και Άρη Κωνσταντινίδη (από αριστερά προς δεξιά στη φωτο). Οι τρεις τους είναι συνιδρυτές της Ethelon, η οποία δημιουργήθηκε από την συγχώνευση των οργανισμών Volunteer4Greece και GloVo, με σκοπό να γίνει το βασικό σημείο αναφοράς για θέματα εθελοντισμού στη χώρα.

«Η ιδέα ξεκίνησε ως μια επιχειρηματική πρόταση με συγκεκριμένο προσανατολισμό και αρκετά κοινωνικά στοιχεία. Παρόλα αυτά στην πορεία συνειδητοποιήσαμε ότι τόσο για εμάς, όσο και για τους εθελοντές μας ήταν πιο σημαντικός ο κοινωνικός αντίκτυπος. Έτσι, όταν η δυναμική μας έφτασε τους 2.000 εθελοντές, αποφασίσαμε να εστιάσουμε περισσότερο στη στήριξη και διοργάνωση εθελοντικών κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών που θα κινητοποιούσαν τους νέους και θα προσέθεταν ακόμη περισσότερο στη δυναμική και τις δυνατότητες ανάπτυξης του οργανισμού» δηλώνουν οι Κωσταπάνος Μηλιαρέσης και Άρης Κωνσταντινίδης στο It’s Possible.

Παράλληλα, τονίζουν: «Φτάνοντας λοιπόν σε μια κρίσιμη καμπή την αρχή του 2016, καταλάβαμε ότι για να κάνουμε το επόμενο βήμα χρειαζόμασταν κάτι παραπάνω από σκληρή δουλειά, θέληση και επιμονή. Χρειαζόμασταν να συνεργαστούμε με ανθρώπους με διαφορετικά backgrounds και ικανότητες, με τους οποίου θα μοιραζόμασταν όμως ένα κοινό όραμα, κοινές αξίες και τους ίδιους στόχους. Κι αυτό το βρήκαμε στην ομάδα του Volunteer4Greece, ένα σύνολο ταλαντούχων και υπέροχων ανθρώπων που συμπλήρωσαν τα κενά μας, πρόσθεσαν αξία, μας καθοδήγησαν και μας ενέπνευσαν ακόμα περισσότερο. Με αυτούς τους ανθρώπους πορευόμαστε μαζί σήμερα, ως ethelon πλέον, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε το σημείο αναφοράς για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα».

Σε ότι αφορά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα μέχρι σήμερα, σημειώνει: «Κατά τη διάρκεια ανάπτυξης και εξέλιξης ενός οργανισμού υπάρχουν διαρκώς προβλήματα, δυσκολίες, εμπόδια και διαφωνίες. Κατά την άποψή μας, όμως, αυτά είναι ανάξια αναφοράς, καθώς αργά ή γρήγορα και εύκολα ή δύσκολα ξεπερνιούνται, αν υπάρχει θέληση μέσα στην ομάδα. Η πιο σημαντική δυσκολία και πρόκληση στην πορεία ενός οργανισμού είναι η χρονική στιγμή που θα πρέπει η ομάδα συνειδητά να αποφασίσει αν θα κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα — με όλες τις θυσίες και υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται — ή αν θα συνεχίσει ως ένα πρότζεκτ όπως όλα τα υπόλοιπα, με μικρές βλέψεις και κυρίως δυσανάλογα μεγάλη κατανάλωση χρόνου, προσπάθειας και ενέργειας σε σχέση με τον παραγόμενο αντίκτυπο. Για εμάς αυτή η χρονική στιγμή ήρθε την αρχή του 2016, όταν βρεθήκαμε μπροστά στο δίλημμα του να κάνουμε το μεγάλο βήμα για να αναπτυχθεί η GloVo, ή να εξετάσουμε ακόμα και το ενδεχόμενο να μη συνεχίσουμε άλλο με τον ίδιο ρυθμό. Τελικά, μείναμε πιστοί στο όραμα που μοιραστήκαμε τον Σεπτέμβρη του 2012 και η συγχώνευση με το Volunteer4Greece ήρθε την κατάλληλη χρονική στιγμή».

Η ομάδα συνεχίζει να εργάζεται σε φουλ ρυθμούς και κάνει τα σχέδια της για το μέλλον. «Αυτήν την περίοδο έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη του προγράμματος εθελοντών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα, συνεχίζουμε να υλοποιούμε εταιρικά εθελοντικά προγράμματα, καθώς πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο ο εταιρικός κόσμος μπορεί να αξιοποιήσει τη δυναμική του υποστηρίζοντας την Κοινωνία των Πολιτών και να δώσει την ευκαιρία στους εργαζομένους να διατηρήσουν μια ουσιαστική επαφή με τον εθελοντισμό και την ενεργή κοινωνική προσφορά. Τέλος, στο πίσω μέρος του μυαλού μας επεξεργαζόμαστε διαρκώς σχέδια και ιδέες για τη δημιουργία περισσότερων συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ των μη-κερδοσκοπικών οργανώσεων, ώστε η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων να μη γίνεται μεμονωμένα και ασυντόνιστα, αλλά οργανωμένα και με μεγαλύτερη ώθηση» υπογραμμίζουν οι Κωσταπάνος Μηλιαρέσης και Άρης Κωνσταντινίδης.

Η Ethelon έχει ως βασικό στόχο να δημιουργήσει και να προωθήσει εθελοντικές ευκαιρίες για όλους: νέους, φοιτητές, επαγγελματίες, οικογένειες, συνταξιούχους και να ενισχύσει την συνείδησή τους ως ενεργοί πολίτες, καθώς και να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ εθελοντών, ΜΚΟ και εταιριών. Από την έναρξη των εργασιών τους το 2012 οι δύο οργανισμοί έχουν καταφέρει να καλύψουν πάνω από 6.000 συγκεκριμένες εθελοντικές θέσεις εξυπηρετώντας ανάγκες 211 ΜΚΟ, να δημιουργήσουν ένα δίκτυο 9.500+ ενεργών εθελοντών, να διοργανώσουν 150 κοινωνικές δράσεις, 16 εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ενδυνάμωση στελεχών ΜΚΟ, 250 events και 16 εταιρικά εθελοντικά προγράμματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + three =