αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρίτος στον κόσμο, σε αξία, ο Ελληνικός εμπορικός στόλος

Τρίτος στον κόσμο, σε αξία, ο Ελληνικός εμπορικός στόλος

Τρίτος σε αξία είναι ο ελληνικός εμπορικός στόλος σε παγκόσμιο επίπεδο πίσω από τον ιαπωνικό και τον κινεζικό, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του οίκου αναλύσεων VesselsValue για το Μάιο του 2021.

Ειδικότερα, η αξία του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών (όσα πλοία είναι στο νερό) αγγίζει τα 101,8 δισ. δολάρια, έναντι 117,9 δισ. δολαρίων των Κινέζων και 127,6 δισ. δολαρίων των Ιαπώνων.

Στην τέταρτη θέση κατατάσσεται ο αμερικανικός στόλος, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 62 δισ. δολάρια, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι εφοπλιστές από τη Σιγκαπούρη με πλοία αξίας 50,6 δισ. δολαρίων.

Στη μελέτη προστέθηκαν και τα κρουαζιερόπλοια, γεγονός που εξηγεί και την τόσο υψηλή θέση των ΗΠΑ, όπου εδράζουν οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.

Η αξία του ελληνικού στόλου ενισχύθηκε κάτι περισσότερο από 21 δισ. δολάρια, συγκριτικά με πέρυσι, ενώ μεγαλύτερες αυξήσεις κατέγραψαν οι Ασιάτες ανταγωνιστές (+34,7 δισ. οι Κινέζοι και +28,5 δισ. οι Ιάπωνες).

Αναφορικά με τις παραγγελίες των εφοπλιστών για νέα πλοία, η αξία του ελληνικού βιβλίου εκτιμάται από τη VesselsValue σε σχεδόν 13,8 δισ. δολάρια. Συνολικά το ελληνικό βιβλίο παραγγελιών καταλαμβάνει την τέταρτη θέση παγκοσμίως πίσω από το ιαπωνικό (15,1 δισ.), το κινεζικό (16,5 δισ.) και το αμερικανικό (27,6 δισ.).

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =