αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία top tips για να παρουσιάζεις γρήγορα τον εαυτό σου. Και να παίρνεις μια θέση εργασίας

Τρία top tips για να παρουσιάζεις γρήγορα τον εαυτό σου. Και να παίρνεις μια θέση εργασίας

Είτε παρουσιάζεις τον εαυτό σου μπροστά σε έναν υποψήφιο εργοδότη, είτε μπροστά σε έναν πελάτη, είτε μπροστά σε έναν επενδυτή, πρέπει να είσαι έτοιμος. Να παρουσιάσεις τον εαυτο σου σύντομα και με όσο πιο ξεκάθαρο τρόπο γίνεται.

Μια διαδικασία που μοιάζει αγχωτική. «Αλλά αν μπορούσες να το σκεφτείς απλώς ως μία εισαγωγή, κατι σαν «τι θέλεις να ξέρει ο άλλος για σένα;», θα ήταν τόσο χρήσιμο», λέει η career coach, Emily Liou, στο CNBC. Και παραθέτει 3 συγκεκριμένες συμβουλές για να χτίσεις την παρουσίαση του εαυτού σου.

Κάνε το για τον άλλο

Μην παρασυρθείς. Δεν αρκεί να ξεκινήσεις… να μιλάς για τον εαυτό σου με τις ώρες. Η career coach λέει ότι αντί να ξεκινήσεις με κάτι του στιλ: “Γεια, αποφοίτησα και ψάχνω για δουλειά”, οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξεκινούν χαιρετώντας πρώτα τον υπεύθυνο προσλήψεων, λέγοντας κάτι που τους αρέσει στην εταιρεία ή τον ρόλο τους στην εταιρεία. Και συνδέοντάς το με ένα σχετικό σενάριο στη ζωή τους. Η Liou λέει ότι αυτή η προσέγγιση έχει έναν διαφορετικό τόνο και δείχνει ότι ψάχνετε για το τι μπορείτε να κάνετε για την εταιρεία, όχι τι μπορεί να κάνει αυτή για εσάς.

Ενίσχυσε την εμπιστοσύνη

Αν και έχετε μόνο λίγο χρόνο, είναι σημαντικό να κάνετε έναν υπεύθυνο πρόσληψης να αισθάνεται ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί ότι θα ολοκληρώσετε τη δουλειά. Δείξτε γνήσια περιέργεια και να μοιράζεστε αυτό που πραγματικά έχετε στο μυαλό σας και ο,τι πραγματικά σκέφτεστε. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη συζήτηση.

Ποιος, Τι, Γιατί και Πώς

Είναι σημαντικό να αγγίξετε επίσης βασικά points για τον εαυτό σας που δείχνουν γιατί θα ήσασταν ένας καλός υποψήφιος για το ρόλο. Η Liou λέει ότι η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο:

Ποιος είσαι; Σε ποιον θέλεις να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου;
Ποιες δεξιότητες φέρνεις στο προσκήνιο;  Τι κάνεις;
Γιατί θέλεις να εργαστείς σε αυτή την εταιρεία;
Πόσα χρόνια εμπειρίας έχεις;  Πώς επιτυγχάνεις τους επαγγελματικούς σου στόχους;

Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μιλήσετε με αριθμούς και να μιλήσετε για τα δυνατά σας σημεία, ενώ παράλληλα θα τα συνδέετε με την αποστολή και την κουλτούρα της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − five =