αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤρία tips για να μην σε απορρίψουν όταν κάνεις ένα αίτημα διασύνδεσης στο Linkedin

Τρία tips για να μην σε απορρίψουν όταν κάνεις ένα αίτημα διασύνδεσης στο Linkedin

Αν θες να αναπτύξεις το δίκτυο σου στο Linkedin, δεν αρκεί απλά… να περιμένεις να σε κάνουν add οι άλλοι. Πρέπει να στέλνεις και εσύ αιτήματα διασύνδεσης. Φυσικά πρέπει να κάνεις στοχευμένες κρούσεις. Σε ανθρώπους που βρίσκονται στο πεδίο σου ή έχουν κομβικό ρόλο μέσα στις εταιρίες που ενδιαφέρεσαι να εργαστείς.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Είναι πιθανό η άλλη πλευρά να απορρίψει το αίτημα σου. Ειδικά αν δεν σε γνωρίζει. Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις αυτό το σενάριο; Εδώ είναι 3 tips.

Να είσαι σύντομος. «Λάβετε υπόψη το χρόνο του άλλου», λέει η Κίμπερλι Κάσπερ, γενική διευθύντρια της Jobvite. «Αν πρόκειται να στείλετε ένα email ζητώντας συμβουλές, μην γράψετε 20 παραγράφους. Να είστε σύντομος και άμεσος.

Μην ζητήσεις αμέσως δουλειά. «Κανένας δεν πρέπει να απευθυνθεί σε μια επαφή για πρώτη φορά με στόχο να ζητήσει δουλειά. Αυτό προκύπτει μόνο στη συνέχεια», τονίζει η Λόρεν Μίλλιγκαν, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας συγγραφής βιογραφικών ResuMAYDAY. Τι πρέπει να πείτε, αντίθετα; «Η αλήθεια είναι ότι συνδέομαι και επικοινωνώ ευκολότερα με άτομα που μου λένε ότι διάβασαν ένα άρθρο όπου υπήρχε παραπομπή σε κάποια μου δήλωση, ή ότι βοήθησα κάποιον συνάδελφό τους με κάποιο δίλημμα στην αναζήτηση εργασίας».

Να φανείς χρήσιμος. Ακολουθήστε τους σωστούς ανθρώπους στο LinkedIn για να δείτε τα status updates που ποστάρουν. Αν ρωτήσουν ποτέ μια ερώτηση ή ενδιαφέρονται για κάτι, ελέγξτε μήπως μπορείτε να βρείτε τη λύση στο πρόβλημά τους. Στείλτε τους την απάντηση ή κάποιες χρήσιμες πληροφορίες μέσω ενός αιτήματος σύνδεσης. Και έτσι, ξαφνικά σας βλέπουν σαν έναν πολύτιμο πόρο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + six =