αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία tips για να βελτιώσεις την συγκέντρωση σου, όταν εργάζεσαι από το σπίτι. Το It’s Possible το έχει κάνει και ξέρει

Τρία tips για να βελτιώσεις την συγκέντρωση σου, όταν εργάζεσαι από το σπίτι. Το It’s Possible το έχει κάνει και ξέρει

Ο τρόπος με τον οποίο εργάζεται κάποιος, έχει αλλάξει αρκετά στην εποχή μας. Σε αρκετές περιπτώσεις, μπορείς να εργαστείς από το σπίτι (ή από οπουδήποτε αλλού). Δεν είναι, δηλαδή, απαραίτητο να βρίσκεσαι κλεισμένος για 8 ώρες μέσα σε ένα γραφείο, που βρίσκεται εντός κάποιας εταιρίας. Οι νέες τεχνολογίες έχουν παίξει τον ρόλο τους σε αυτό. Πλέον με ένα laptop και ένα smartphone, μπορείς να δουλέψεις πολύ εύκολα.

Δεν είναι όμως όλα τέλεια σε αυτό το next generation μοντέλο. Όταν εργάζεσαι από το σπίτι μπορεί να μην έχεις την συγκέντρωση που θα ήθελες. Κάτι που είναι λογικό, αφού το σπίτι σου -ειδικά αν μένεις μαζί με άλλα άτομα- δεν είναι ένα κλασικό επαγγελματικό περιβάλλον. Υπάρχουν όμως 3 τρόποι για να βελτιώσεις την συγκέντρωση σου, όταν εργάζεσαι με αυτό τον τρόπο. Άλλωστε… το It’s Possible έχει δουλέψει από το σπίτι ή από άλλα μέρη εκτός γραφείου, και έχει λάβει χρήσιμα μαθήματα.

1– Υπενθύμισε στους άλλους ότι δουλεύεις: Υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα όταν μένεις με άλλους στο ίδιο σπίτι, και εσύ θέλεις να εργαστείς. Πολύ απλά, οι άλλοι δεν συμβαδίζουν με τα δεδομένα που εσύ θέλεις εκείνη την στιγμή. Κάποιος μπορεί να ακούει μουσική, άλλος βλέπει τηλεόραση, άλλος μιλά στο τηλέφωνο. Όλο αυτό το περιβάλλον, σίγουρα δεν ειναι το ιδανικό για να εργαστεί κάποιος. Κάνε μια υπενθύμιση, εξηγώντας ότι εσύ δουλεύεις εκείνη την στιγμή. Πιθανότατα θα το κατανοήσουν και η κατάσταση θα βελτιωθεί.

2- Βρες τις ώρες που σου ταιριάζουν: Όταν πας σε ένα γραφείο, δεν έχεις πολλά περιθώρια ελλιγμών σε ότι αφορά το ωράριο. Αν όλοι οι εργαζόμενοι πάνε εκεί π.χ. στις 7:00 το πρωί, πρέπει και εσύ να είσαι εκεί κάθε ημέρα την ίδια ώρα. Όταν όμως εργάζεσαι από το σπίτι (ακόμα περισσότερο όταν τρέχεις ένα δικό σου project), μπορείς να ορίσεις εσύ τα ωράρια που θα εργάζεσαι. Βρες τις ώρες που σου ταιριάζουν καλύτερα. Αν δεν μπορείς να δουλεύεις αποδοτικά στις 9:00 το πρωί, ξεκίνα λίγο πιο μετά. Μη δυστάσεις να δουλέψεις και βράδυ, αν σου ταιριάζει.

3- Μπες σε mood εργασίας: Πολλοί άνθρωποι παρασύρονται από την χαλαρότητα του σπιτιού. Καταλήγοντας να εργάζονται με τις πιτζάμες τους, πάνω στο κρεββάτι τους. Αυτό είναι μάλλον λάθος και δεν θα σου επιτρέψει να φτάσεις στο πικ της απόδοσης σου. Ντύσου με κανονικά ρούχα και πήγαινε σε ένα γραφείο ή έστω ένα τραπέζι για να δουλέψεις. Δεν βοηθά το να εργάζεσαι πάνω στο κρεββάτι, στο μπαλκόνι ή στο σαλόνι με ανοιχτή τηλεόραση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + five =