αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία ψυχολογικά τρικ που θα σε βοηθήσουν σε μια επαγγελματική (και όχι μόνο) συζήτηση

Τρία ψυχολογικά τρικ που θα σε βοηθήσουν σε μια επαγγελματική (και όχι μόνο) συζήτηση

Δεν αρκεί μόνο να έχεις τους σωστούς στόχους όταν ξεκινάς μια συζήτηση ή μια διαπραγμάτευση. Οι τακτικές που θα ακολουθήσεις και οι γενικότερες κινήσεις που θα κάνεις κατά την διάρκεια της συζήτησης, παίζουν κομβικό ρόλο. Είναι αυτές που μπορούν να σου δώσουν το πάνω χέρι, και τελικά να πετύχεις τον σκοπό σου.

Φυσικά μέσα στο παιχνίδι είναι και η ψυχολογία. Παρακάτω λοιπόν θα δεις «στα γρήγορα» 3 ψυχολογικά τρικ που θα σε βοηθήσουν σε μια επαγγελματική (και όχι μόνο) συζήτηση.

1# Η ψευδαίσθηση της επιλογής. Αν θέλεις κάποιος να κάνει κάτι για σένα, ζήτα μια… πιο δύσκολη δουλειά πριν αποκαλύψεις την πραγματική σου πρόθεση. Αφού απορρίψει τις πρώτες “επιλογές” που του δίνεις, θα δεχτεί την πιο εύκολη. Αυτό συμβαίνει και όταν προσπαθείς να πείσεις κάποιον για κάτι. Θα καταφέρεις η “χάρη” που ζητάς να φαίνεται πιο εύκολη.

2# Μετέτρεψε τη διαφωνία σε… συμφωνία. Όταν οι άνθρωποι σου λένε πράγματα με τα οποία δεν συμφωνείς, μην διαφωνήσεις αμέσως έντονα. Πρώτα δείξε πως καταλαβαίνεις τι εννοεί, λέγοντας και συνέχισε με τη δική σου γνώμη ρωτώντας αν τη σκέφτηκε ποτέ. Είναι πολύ πιθανό οι απόψεις σας να έρθουν πιο κοντά.

3# Η ερώτηση κατά την διάρκεια σιωπής. Κατά τη διάρκεια μιας αμήχανης σιωπής με έναν άνθρωπο που συζητάς, ρώτα κάτι για τον εαυτό του. Ακόμη και ο πιο χαλαρός άνθρωπος απολαμβάνει να μιλάει για τον εαυτό του. Θα σε ρωτήσει κι εκείνος με τη σειρά του και τη θέση της σιωπής θα πάρει μια όμορφη κουβέντα με ροή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 7 =