αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία ψυχολογικά τρικ για να γίνεις πιο συμπαθής σε κάποιον άλλο

Τρία ψυχολογικά τρικ για να γίνεις πιο συμπαθής σε κάποιον άλλο

Όλοι θέλουμε να δημιουργούμε μια καλή πρώτη εντύπωση όταν συναντάμε κάποιον. Και στις ανθρώπινες σχέσεις που χτίζουμε στην συνέχεια. Αλλά τελικά τι κινήσεις μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε κάτι τέτοιο; Παρακάτω θα δεις 3 ψυχολογικά τρικ που μπορεί να κάνει ο καθένας, και βοηθούν έτσι ώστε να γίνει πιο συμπαθής στους άλλους.

1# Επαφή στον ίδιο χώρο

Αν θες να δημιουργήσεις μια καλή σχέση με κάποιον, πρέπει να βρίσκεσαι κοντά του, κατά προτίμηση στον ίδιο χώρο. Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν ανθρώπους που έχουν ξαναδεί (ακόμα κι αν δεν έχουν μιλήσει μεταξύ τους) σε σχέση με άλλους που βλέπουν για πρώτη φορά. Και όσο πιο πολύ τους βλέπουν, τόσο πιο άνετα και κοντά νιώθουν με αυτούς.

Στην ψυχολογία ονομάζεται «Mere Exposure Effect» και δείχνει ότι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να συνδεθείς με τους άλλους είναι να δημιουργείς ευκαιρίες όπου οι δρόμοι σας συναντούνται.

2# Κοινά σημεία

Συνήθως όσα πιο πολλά κοινά έχουμε με τους άλλους, τόσο τείνουμε να τους συμπαθούμε.

Και όταν αναφερόμαστε σε κοινά, δεν χρειάζεται αυτά να έχουν κάποιο ιδιαίτερο …φιλοσοφικό βάρος, ούτε να έχουν οπωσδήποτε σχέση με τη δουλειά. Μπορεί να είναι κάποιο είδος μουσικής, χόμπι, φάση ζωής, οτιδήποτε. Οι πιθανοί τρόποι να βρεις ομοιότητες είναι πραγματικά αμέτρητοι.

3# Να προσφέρεις

Όταν βοηθάμε κάποιον, τότε κατά κάποιο τρόπο νιώθει «υπόχρεος» σε εμάς και είναι πιο πιθανό να μας βοηθήσει στο μέλλον. Έτσι όσοι προσφέρουν, μακροπρόθεσμα βγαίνουν πάντα κερδισμένοι, επειδή εμπνέουν τους άλλους. Σκέψου ένα πρόβλημα που μπορείς να λύσεις ή κάποια πρακτική βοήθεια που μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον τον οποίο θες να προσεγγίσεις. Ακόμα και αν του δανείσεις κάτι (πχ ένα βιβλίο) μπορεί να λειτουργήσεις υπέρ σου.

Έτσι χτίζονται καλύτερες σχέσεις. Και φυσικά γίνεσαι πιο συμπαθής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − three =