αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία σωτήρια tips για να σταματήσεις να στέλνεις θυμωμένα emails

Τρία σωτήρια tips για να σταματήσεις να στέλνεις θυμωμένα emails

Σε όλους μας έχει τύχει κάποια στιγμή. ‘Η μάλλον πολλές φορές. Να λάβουμε κάποιο email από έναν συνεργάτη/ πελάτη/ εργοδότη/ υπάλληλο ή οποιονδήποτε άλλο, και να μας βγάλει… εκτός εαυτού. Σκέψου το: Πόσες φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα έλαβες επαγγελματικά emails που σε έκαναν να νευριάσεις μέσα σε μια στιγμή;

Το point εδώ είναι το πως να κοντρολάρεις τον θυμό σου. Και να μην μεταφέρεις τα συναισθήματα σου μέσα από το email- απάντηση που θα σπεύσεις να στείλεις. Υπάρχει κάποια «μαγική συνταγή» για να το πετύχεις αυτό; Μαγικά δεν γίνονται στις ημέρες μας, αλλά υπάρχουν κάποιες απλές κινήσεις που μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες. Το αμερικανικό inc.com παραθέτει 3 συγκεκριμένα tips για να σταματήσεις να στέλνεις θυμωμένα emails.

1# Μην απαντάς αμέσως. Ακόμα και η «παύση» μερικών λεπτών μπορεί να είναι σημαντική. Αλλά ανάλογα με το θέμα, μπορεί να είναι χρήσιμο να περιμένεις ακόμα και 24 ώρες πριν απαντήσεις. Όπως συμβαίνει και στις φυσικές επαφές μας εκεί έξω, έτσι και στα emails, το να απαντάμε ενώ είμαστε… εν βρασμό μάλλον δεν είναι η ιδανική επιλογή. Διάβασε το «ενοχλητικό» μήνυμα που σου ήρθε, πάρε τον χρόνο σου, «καθάρισε» το μυαλό σου και απάντησε αργότερα όταν θα είσαι πιο ήρεμος.

2# Γράψε ένα draft. Το πρώτο draft που θα φτιάξεις, πιθανότατα θα είναι συναισθηματικά φορτισμένο, όπως σημειώνει το Inc.com. Αλλά γράφοντας ένα κείμενο αμέσως μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Είναι επίσης ένας τρόπος«αποσυμπίεσης», έτσι ώστε στην συνέχεια να γράψεις με μεγαλύτερη ηρεμία το επίσημο email.

3# Αφού περίμενες, τώρα κάνε τον έλεγχο σου. Οκ, περίμενες μερικά λεπτά ή ακόμα και 24 ώρες όπως είπαμε στην αρχή. Και ξεκίνησες να γράφεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το email- απάντηση που έχεις φτιάξει είναι το καλύτερο δυνατό. Σκέψου: Υπάρχει κάτι μέσα στο email που θα μπορούσε να παρερμηνευθεί ή βγάζει θυμό; Μήπως το μήνυμα προκαλεί σύγχυση; Θα εγείρει περισσότερα ερωτήματα από ότι θα απαντήσει; Υπάρχει κάτι περιττό που μπορώ να αφαιρέσω από αυτό το μήνυμα; Μήπως είναι καλύτερο να επικοινωνήσω μέσω τηλεφώνου ή να γίνει κάποια συνάντηση από κοντά; Κάπως έτσι θα κάνεις τις απαιτούμενες προσαρμογές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − one =