αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα για να «ξεκόψεις» από έναν φίλο (και είναι ΟΚ)

Τρία σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα για να «ξεκόψεις» από έναν φίλο (και είναι ΟΚ)

Μπορεί να μην θέλεις να το σκέφτεσαι, όμως είναι ένα σενάριο που πραγματοποιείται αρκετές φορές στην ζωή μας: Έχουμε, δηλαδή, φίλους στην προσωπική ή επαγγελματική μας ζωή, με τους οποίους όμως από ένα σημείο και μετά δεν συμβαδίζουμε. Όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, μερικές φιλίες δεν κρατούν για πάντα. Και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους.

Αλλά πως μπορείς να γνωρίζεις ότι ήρθε η ώρα για να «ξεκόψεις» από έναν φίλο, και να αφήσεις την στενή σχέση σας στο παρελθόν; Παρακάτω θα δεις 3 απλά σημάδια. Έτσι όπως τα εντοπίσαμε στο αμερικανικό Goalcast. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να τσακωθείς με έναν άνθρωπο. Απλά δεν θα έχετε την επαφή που είχατε μέχρι σήμερα. Μερικές φορές, απλά πρέπει να προχωρήσεις παρακάτω.

1# Άλλες προτεραιότητες

Κάνε το εικόνα: Είχαν ένα κολλητό από το σχολείο, βλεπώσασταν και μιλάγατε σχεδόν καθημερινά, αλλά τώρα αυτός έχει παντρευτεί και έχει ένα παιδί. Αυτομάτως οι προτεραιότητες του αλλάζουν. Δεν είναι… πάντα διαθέσιμος, ούτε μπορεί να αφιερώσει χρόνο και χρήματα σε πράγματα που κάνατε παλιότερα. Ένα παρόμοιο σενάριο μπορεί να συμβεί και στο επαγγελματικό πεδίο. Αν π.χ. ο φίλος- συνάδελφος που καθόταν στο διπλανό γραφείο αλλάξει εταιρία, είναι πολύ πιθανό να χαθεί η καθημερινή επαφή σας. Κοινό στοιχείο και εδώ το ίδιο: Ξαφνικά, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

2# Ο άλλος θέλει μόνο να πάρει

Είναι πιθανό να σου έχει τύχει μια τέτοια περίπτωση. Του φίλου που θέλει μόνο να πάρει από εσένα, και δεν προσφέρει τίποτα. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται πάντα γύρω από αυτόν και τα θέματα που τον απασχολούν. Ενώ δεν είναι σχεδόν ποτέ διατεθειμένος να σε ακούσει. Τέτοιες φιλίες σου ρουφούν την ενέργεια και δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις.

3# Συνεχείς διαφωνίες

Μπορεί παλιά να τα πηγαίνατε καλύτερα, όμως οι εποχές (και τα μυαλά) αλλάζουν. Αν έχεις διαπιστώσει ότι με κάποιον άνθρωπο διαφωνείτε στα πάντα και τσακώνεστε συνεχώς, μάλλον ήρθε η ώρα για να «ξεκόψεις». Άλλωστε ποιος θέλει κοντά του έναν άνθρωπο με τον οποίο διαφωνεί για τα πάντα; Είναι καλύτερο να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, με τους οποίους επικοινωνείς καλύτερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =