αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις καριέρα (και ζωή γενικότερα)

Τρία σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις καριέρα (και ζωή γενικότερα)

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που σηκώνονται το πρωί για να πάνε στην δουλειά τους, και δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι. Το κάνουν απλά επειδή πρέπει. Δεν είναι ικανοποιημένοι με την δουλειά που έχουν. Μπορεί να είσαι και εσύ ένας από αυτούς. Κάτι που φυσικά μπορεί να δημιουργήσει γενικότερα προβλήματα στην ζωή κάποιου. Αφού είναι σχεδόν δεδομένο, ότι η κακή διάθεση και η γκρίνια μεταφέρονται και έξω από τους 4 τοίχου τους γραφείου. Παίρνουν επίσης θέση σε όλες τις άλλες στιγμές της καθημερινότητας.

Πως όμως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είσαι σε μια τέτοια κακή φάση; Το αμερικανικό Success.com κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει 3 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να κάνεις την μεγάλη αλλαγή στην καριέρα σου και στην ζωή σου γενικότερα.

1# Θα προτιμούσες να είσαι οπουδήποτε αλλού. Οι λάθος δουλειές, είναι σαν τις λάθος σχέσεις. Υπάρχει πάντα ένα συναίσθημα που δεν μπορείς να το αποβάλεις: Σκέφτεσαι ότι θα ήταν καλύτερα αν βρισκόσουν οπουδήποτε αλλού. Αρκεί να μην είσαι εδώ.

2# Έχεις ένα όνειρο και δεν είναι αυτό. Υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν έναν καθορισμένο στόχο στην ζωή τους. Αυτό είναι πρόβλημα. Αν όμως γνωρίζεις ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο, τότε ήρθε η ώρα να δράσεις. Φύγε από την κακή πραγματικότητα που βρίσκεται, και πήγαινε εκεί που πραγματικά θες.

3# Έχεις περισσότερους frenemies από ότι φίλους. Με τον όρο frenemies ευνοούμε τις σχέσεις που είναι σε μια… ενδιάμεση κατάσταση, μεταξύ φίλου και εχθρού. Η ζωή έχει μικρή σημασία αν δεν έχεις πραγματικούς φίλους δίπλα σου. Και πρέπει να κάνεις τα πάντα για να βρεις μερικούς τέτοιους.

Bonus λύσεις: Ωραία λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι βλέπεις στον εαυτό σου ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω σημάδια. Και τώρα; Ήρθε η ώρα να δώσουμε και μερικές λύσεις, για να πας στο next level. Τρεις βασικές συμβουλές. Πρώτο, μάζεψε όσα περισσότερα χρήματα μπορείς μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Τα μεγάλα ρίσκα συνήθως χρειάζονται και μια μικρή έστω οικονομική ασφάλεια από πίσω. Στην συνέχεια θέσε ένα πολύ συγκεκριμένο στόχο. Αυτό που εσύ θες. Και τέλος δράσε. Όλες οι θεωρίες και τα πλάνα δεν έχουν καμία αξία αν δεν γίνουν πράξεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − one =