αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία πράγματα που κάνουν οι σπουδαίοι leaders κάθε ημέρα

Τρία πράγματα που κάνουν οι σπουδαίοι leaders κάθε ημέρα

Ζούμε σε ένα απρόβλεπτο περιβάλλον. Κάτι που φυσικά έχει επηρεάσει και τα δεδομένα στον επαγγελματικό κόσμο. Με τους leaders να καλούνται να διαχειριστούν τα νέα δεδομένα. Όπως βλέπουμε, κάποιοι τα καταφέρνουν, ενώ κάποιοι άλλοι όχι.

Αλλά τι πρέπει να κάνει ένας business leader για να εμπνεύσει την ομάδα του και να φτάσει στην επιτυχία μέσα σε αυτό το τοπίο; Το αμερικανικό FastCompany σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του παραθέτει 3 πράγματα που κάνουν οι σπουδαίοι leaders κάθε ημέρα. Μπορούν να λειτουργήσουν ως ένας «χάρτης» για να ηγηθείς με επιτυχία.

1# Δημιουργούν ευκαιρίες για άλλους να ηγηθούν. Οι ισχυροί ηγέτες δεν περιμένουν τους άλλους να αναπτυχθούν εντελώς μόνοι τους. Δημιουργούν ευκαιρίες που δείχνουν στους ανθρώπους τις δυνατότητες που βρίσκονται μέσα τους. Ένα νέο project, μία νέα αναβαθμισμένη θέση ή παροχή υποστήριξης μπορούν να είναι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Για να δώσεις την ευκαιρία σε άλλους να αναπτυχθούν. Κάτι που θα ωθήσει προς τα πάνω όλη την εταιρία συνολικά.

2# Βάζουν ψηλά τον πήχη και δίνουν υποστήριξη. Θα μπορούσε να είναι συνέχεια του point No1. Ο καθορισμός σωστών προσδοκιών είναι απαραίτητος για την επιτυχία οποιουδήποτε Οργανισμού. Στην πραγματικότητα, η αποτυχία ενός ηγέτη να θέσει τις σωστές προσδοκίες, συχνά απογοητεύει τα μέλη της ομάδας και υπονομεύει τα αποτελέσματα. Οι ηγέτες πρέπει να δημιουργούν και να επικοινωνούν σαφείς και εφικτές προσδοκίες για αυτούς που έχουν στην ομάδα τους, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουν εκεί. Οι αληθινοί ηγέτες όχι μόνο θέτουν προσδοκίες, αλλά παρέχουν επίσης υποστήριξη και καθοδήγηση για να διασφαλίσουν ότι οι άλλοι έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για να πετύχουν.

3# Δημιουργούν ένα οικοσύστημα μέσα στο οποίο όλοι μπορούν να πετύχουν. Η ηγεσία είναι μια ομαδική προσπάθεια. Ένας επιτυχημένος ηγέτης δεν θα σας πει ποτέ ότι πέτυχε σπουδαία πράγματα μόνος του. Όλοι όσοι περνούν τις πόρτες του Οργανισμού πρέπει να ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν το βάθος και το εύρος των δικών τους δυνατοτήτων. Τα μέλη του προσωπικού να έχουν την ελευθερία να χρησιμοποιούν τα μοναδικά ταλέντα και πάθη τους για να εκπληρώσουν την αποστολή του Οργανισμού. Οι ηγέτες είναι τόσο επιτυχημένοι όσο οι ομάδες που διαχειρίζονται. Καλλιεργώντας ένα οικοσύστημα όπου όλοι ευδοκιμούν, δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να πετύχουν όλοι μαζί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − six =