αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι: Εξηγεί ένας συγγραφέας που μίλησε με 500 πολύ πλούσιους ανθρώπους

Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι: Εξηγεί ένας συγγραφέας που μίλησε με 500 πολύ πλούσιους ανθρώπους

Ενώ έπαιρνε συνεντεύξεις με περισσότερους από 500 εκατομμυριούχους και ερευνούσε τις συνήθειές τους για να γράψει το βιβλίο «The Millionaire Next Door», ο συγγραφέας Thomas J. Stanley διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι ήταν εκπληκτικά φειδωλοί. Έτειναν να μην ξοδεύουν σε είδη πολυτελείας, και να ξοδεύουν σε επενδύσεις και άλλα πράγματα που αυξάνουν την περιουσία τους.

Διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότεροι δεν πήραν τον πλούτο τους μέσω οικογενειακών διασυνδέσεων ή κληρονομιών. Αντίθετα, περίπου το 80% ήταν πλούσιοι πρώτης γενιάς και ήταν αυτοδημιούργητοι μέσω ενός συνδυασμού των συνηθειών, των εισοδημάτων και των επενδύσεών τους.

Σε όλο το βιβλίο, καταγράφει τις συνήθειες των εκατομμυριούχων. Προσδιόρισε επίσης τρεις οικονομικές συνήθειες που οι επιτυχημένοι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι αποφεύγουν με κάθε κόστος.

1. Δεν έχουν ένα πορτοφόλι γεμάτο με exclusive πιστωτικές κάρτες

Όταν σκέφτεστε τον τρόπο ζωής ενός εκατομμυριούχου, μπορεί να φανταστείτε ότι διαθέτει μια αποκλειστική κάρτα με υψηλή χρέωση και αμέτρητα προνόμια ταξιδιού και πολυτέλειας. Αλλά σύμφωνα με την έρευνα του Stanley, αυτή δεν είναι η κάρτα στην οποία στρέφονται οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι – οι περισσότεροι προτιμούν πιστωτικές κάρτες με χαμηλότερη χρέωση.

Διαπίστωσε ότι μόνο το 6,2% των εκατομμυριούχων που ερωτήθηκε είχαν την Amex Platinum και λιγότεροι είχαν άλλες πιστωτικές κάρτες υψηλού επιπέδου. Ενώ αυτές οι ελίτ κάρτες μπορούν να συνοδεύονται από ωραία προνόμια για ταξίδια και δαπάνες, έχουν επίσης συχνά υψηλές χρεώσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εκατομμυριούχοι δεν χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες — το κάνουν. Στην πραγματικότητα, το 59% των εκατομμυριούχων που ερωτήθηκαν είχαν κάρτα Visa χαμηλότερης χρέωσης και το 56% είχε πιστωτική κάρτα MasterCard. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ενώ οι πιστωτικές κάρτες μπορεί να έχουν προνόμια και πλεονεκτήματα, είναι χρήσιμες μόνο όταν το υπόλοιπο μιας κάρτας πληρώνεται πλήρως κάθε μήνα, ώστε η κάρτα να μην συσσωρεύεται χρέος.

2. Αποφεύγουν να κάνουν μεγάλα δώρα στα παιδιά τους ή να τα στηρίζουν οικονομικά ως ενήλικες

Οι εκατομμυριούχοι είναι πάντα πρόθυμοι να ξοδέψουν για εκπαίδευση που αφορά τους εαυτούς τους, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Πολλοί είπαν ότι η εκπαίδευσή τους ήταν κομβική για την οικοδόμηση πλούτου, αλλά οι περισσότεροι πλούσιοι γονείς και παππούδες ξέρουν επίσης πού να τραβήξουν τη γραμμή σε ότι αφορά την υποστήριξη των ενήλικων παιδιών, διαπίστωσε ο Stanley.

Ο Stanley διαπίστωσε ότι η υποστήριξη ενηλίκων παιδιών δεν ωφέλησε καμία από τις δύο ομάδες. Οι γονείς που παρείχαν κάποιο είδος βοήθειας σε ενήλικα παιδιά είχαν «σημαντικά μικρότερο πλούτο από εκείνους τους γονείς της ίδιας ηλικίας και εισοδήματος των οποίων τα ενήλικα παιδιά ήταν οικονομικά ανεξάρτητα». Και οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι το γνωρίζουν αυτό.

Γνωρίζουν επίσης ότι βλάπτει τα παιδιά τους να λαμβάνουν δώρα και υποστήριξη συχνά. «Γενικά, όσο περισσότερα δολάρια λαμβάνουν τα ενήλικα παιδιά, τόσο λιγότερα κρατάνε, ενώ εκείνα που λαμβάνουν λιγότερα δολάρια συγκεντρώνουν περισσότερα», έγραψε ο Stanley.

3. Δεν ξοδεύουν ώρες για να… πειράζουν συνεχώς τις επενδύσεις τους

Ο Stanley διαπίστωσε ότι η κατοχή μετοχών ήταν ένα σημαντικό κομμάτι των στρατηγικών οικοδόμησης πλούτου των περισσότερων εκατομμυριούχων – περίπου το 95% κατείχε μετοχές. Και διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι είχαν επενδύσει τουλάχιστον το 20% του πλούτου τους στο χρηματιστήριο.

Αλλά οι περισσότεροι από τους εκατομμυριούχους που ερεύνησε δεν… αγγίζουν τις επενδύσεις τους πολύ συχνά. «Το 42% των εκατομμυριούχων που πήραμε συνέντευξη για την τελευταία μας έρευνα δεν είχαν κάνει καμία συναλλαγή στα χαρτοφυλάκια μετοχών τους το τελευταίο έτος πριν από τη συνέντευξη», λέει ο Stanley.

Οι εκατομμυριούχοι τείνουν να αγοράζουν και να διατηρούν επενδύσεις για πολλά χρόνια. Α, και δεν χρειάζεται να ξοδεύουν ώρες κάθε εβδομάδα ή ακόμα και κάθε μήνα για να πειράζουν τις επενδύσεις τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − two =