αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρία πολυτελή ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί (και οι τιμές τους)

Τρία πολυτελή ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί (και οι τιμές τους)

Αντιμέτωπα με το σφυρί βρίσκονται πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα τα οποία εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα, μάλιστα, περιλαμβάνει από παλιές περιπτώσεις μέχρι φρέσκα στην πλατφόρμα ονόματα, τα οποία ωστόσο διαθέτουν μακρά παρουσία στον κλάδο της φιλοξενίας.

Η παλιά περίπτωση του Grande Mare Hotel

Την κούρσα των πλειστηριασμών σε επίπεδο υψηλότερης τιμής πρώτης προσφοράς οδηγεί ένα ξενοδοχείο παλιός “γνώριμος” της πλατφόρμας καθώς έχουν γίνει ουκ ολίγες προσπάθειες στο παρελθόν για να βρεθεί πλειοδότης. Για ακόμη μία φορά και πιο συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου έχει προγραμματιστεί να ηχήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για το 5 αστέρων Grande Mare Hotel Spa & Wellness το οποίο βρίσκεται στη θέση Άγιος Στέφανος Μπενιτσών, της δημοτικής ενότητας Αχιλλείων στην Κέρκυρα. Η τιμή της εκκίνησης έχει οριστεί στα 7,248 εκατ. ευρώ (ήτοι το 80% της αρχικής τιμής) ενώ επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions. Συγκεκριμένα, το ακίνητο περιλαμβάνει 16 αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες έχουν ανεγερθεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 22.000 τ.μ. και οι οποίες συνθέτουν ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το ξενοδοχείο, το οποίο ανακατασκευάστηκε το 2002 και ανακαινίστηκε πλήρως το 2014 έχει δυναμικότητα 96 δωματίων ενώ απέχει 12 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, αποτελείται από 4 κτίρια δωματίων και 1 κτίριο υποδοχής και κοινοχρήστων χώρων, το οποίο περιλαμβάνει την κεντρική είσοδο, χώρους υποδοχής και εστιατόριο. Όλα τα κτίρια είναι σε σειρά, με προσανατολισμό ανατολικό για να “βλέπουν” στη θάλασσα και ακολουθούν την κλίση του εδάφους.

Το διατηρητέο Rex στην Καλαμάτα

Τον δρόμο του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού αναμένεται να ακολουθήσει στις 4 Μαΐου ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά ξενοδοχεία της Καλαμάτας, εφόσον στο μεσοδιάστημα δεν γίνει κάποια κίνηση για την αναστολή του, όπως συνέβη στο παρελθόν. Ο λόγος για το Rex, το οποίο βρίσκεται σε έναν από τους πλέον εμπορικούς δρόμους της πόλης στην Αριστομένους στον αριθμό 26. Αρχικά η τιμή πρώτης προσφοράς είχε τεθεί στα 3.277.642 ευρώ, ωστόσο μετά από απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, το ποσό “διορθώθηκε” και ανέβηκε στα 5.401.419 ευρώ. Με βάση τα στοιχεία που προσκομίστηκαν πρόκειται για ένα ξενοδοχείο, το οποίο “είναι κατασκευασμένο μικτά από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοιχοποιίες από πέτρα με τριφτά επιχρίσματα και ξύλινη οροφή και επικάλυψη με κεραμίδια και έχει υποστεί ολική ανακαίνιση στα τέλη της δεκαετίας του 1990, βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, ενώ εσωτερικά λαμβάνεται καλής κατάστασης και συντήρησης βάσει παραδοχών”. Επιπλέον, η έκθεση εκτίμησης αναφέρει ότι το ακίνητο αποτελεί ένα νεοκλασικό κτίριο, διατηρητέο στις εξωτερικές όψεις, το οποίο μετά τον σεισμό της Καλαμάτας το 1986 ανακατασκευάστηκε πλήρως την περίοδο 1996-1999 και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Πρόκειται για ένα πενταώροφο κτίριο, το οποίο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 498 τ.μ. και το οποίο αποτελείται από υπόγειο όροφο 432 τ.μ., ισόγειο όροφο 495 τ.μ., ημιώροφο 495 τ.μ., πρώτο όροφο 485 τ.μ., δεύτερο όροφο 485 τ.μ., τρίτο όροφο 456 τ.μ. και δώμα 118 τ.μ., με τη συνολική του επιφάνεια να ανέρχεται στα 2.966 τ.μ.

Το πεντάστερο Αρχοντικό Χατζηγάκη στο Περτούλι

Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία των Τρικάλων. Το Αρχοντικό Χατζηγάκη στο Περτούλι, κοντά στην Ελάτη, κτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις καταπράσινες πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου, διαθέτει μια μακροχρόνια πορεία στον κλάδο της φιλοξενίας. Το 5 αστέρων ξενοδοχείο, το όνομα του οποίου εμφανίζεται για πρώτη φορά στην πλατφόρμα, είναι προγραμματισμένο να βγει σε πλειστηριασμό στις 20 Ιουλίου με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει τεθεί στα 4,59 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Το ποσό της οφειλής για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ και αποτελεί μέρος έντοκης απαίτησης συνολικού ποσού 1.522.744 ευρώ. Πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία βρίσκεται κανονικά σε λειτουργία και αποτελείται από 4 κτίρια και ένα εκκλησάκι. Τα 4 κτίρια, που περιλαμβάνουν τους χώρους του ξενοδοχείου, είναι το κυρίως κτίριο (αρχοντικό), το κτίριο συνοδείας, το οποίο συνδέεται υπογείως με το κυρίως κτίριο, το κτίριο πολλαπλών χρήσεων (συνεδριακό, ταβέρνα, μπαρ-πισίνα) και το κτίριο της νέας πτέρυγας με συνολική δυναμικότητα 36 δωματίων (15 δίκλινα, 5 δωμάτια των 50 τ.μ.-deluxe, 9 superior, 4 junior suites και 3 grand suites). Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το κυρίως κτίριο, όπου αναπτύσσεται το αρχοντικό, είναι παραδοσιακής τεχνικής, κατασκευάστηκε το 1880, καταστράφηκε μετά από πυρκαγιά το 1943 και αναστηλώθηκε κατά την περίοδο 1993-1999. Είναι τριώροφο, κατασκευασμένο από λιθοδομή με ενίσχυση οπλισμένου σκυροδέματος και έχει συνολική επιφάνεια 1.127,70 τ.μ. Στο ισόγειο είναι ο χώρος υποδοχής, reception με καθιστικό και δύο σουίτες ενώ στον πρώτο και δεύτερο όροφο υπάρχουν από τρία δωμάτια (συνολικά έξι) και καθιστικό.

Τέλος, στις 30 Μαρτίου αναμένεται να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για ένα ακόμη ακίνητο, το οποίο τείνει να γίνει μόνιμος θαμώνας της πλατφόρμας. Ο λόγος για την 3 αστέρων ξενοδοχειακή μονάδα επιπλωμένων διαμερισμάτων Nefeli Hotel Lipsi στο νησί των Λειψών, ιδιοκτησίας της εταιρείας Νεφέλη Α.Ε. Στον προσεχή πλειστηριασμό η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,88 εκατ. ευρώ ήτοι το 80% της αρχικής τιμής εκκίνησης. Τέλος, στις 5 Οκτωβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό η ξενοδοχειακή μονάδα Στελλίνα στη θέση Αμμουδιά της Σκιάθου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,25 εκατ. ευρώ και στις 13 Απριλίου ξενοδοχείο της Heritage hotel στα Ιωάννινα με τιμή εκκίνησης τα 2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =