αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία μαθήματα που βγαίνουν από το αγαπημένο βιβλίο των Bill Gates και Warren Buffett

Τρία μαθήματα που βγαίνουν από το αγαπημένο βιβλίο των Bill Gates και Warren Buffett

Είναι γνωστό ότι ο Bill Gates και ο Warren Buffett είναι λάτρεις τους διαβάσματος. Όσο φορτωμένο πρόγραμμα κι αν έχουν, πάντα θα βρουν λίγο χρόνο για να διαβάσουν ένα βιβλίο μέσα στην ημέρα. Συνήθως πριν πέσουν για ύπνο. Και οι δύο αγαπούν, ανάμεσα σε άλλα, ένα βιβλίο. Είναι το «Business Adventures» του John Brooks. Το βιβλίο περιλαμβάνει μερικά μαθήματα που βγαίνουν από κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα του 20ου αιώνα στην Αμερική.

«Το βιβλίο του Brooks είναι μια μεγάλη υπενθύμιση ότι οι κανόνες για τη λειτουργία μιας ισχυρής επιχείρησης και τη δημιουργία αξίας δεν έχουν αλλάξει», λέει ο Bill Gates. Και όντως πολλά από τα μαθήματα είναι διαχρονικά.

Το αμερικανικό Goalcast εστιάζει σε 3 συγκεκριμένα μαθήματα που βγαίνουν μέσα από το βιβλίο. Και μάλλον θα σου φανούν χρήσιμα.

1# Η αποτυχία είναι μια διαδικασία μάθησης

Πάρε τα χρήσιμα μαθήματα και πήγαινε παρακάτω. Αν αρνείσαι να αντιμετωπίσεις τις αποτυχίες και να μάθεις από αυτές, είσαι καταδικασμένος να κάνεις τα ίδια λάθη ξανά και ξανά. Χωρίς να εξελίσσεσαι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι μερικοί από τους κορυφαίους επιχειρηματίες του κόσμου, είχαν αποτυχίες στα πρώτα τους βήματα.

2# Μην αφήνεις εξωτερικές δυνάμεις να επηρεάσουν την κρίση σου

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολλοί θα σε αμφισβητήσουν στο ξεκίνημα σου. Είναι κάτι που έχει γίνει ιστορικά με πολλά διάσημα projects. Δεν χρειάζεται να πας πολύ πίσω χρονικά. Όταν ο Elon Musk ξεκίναγε την SpaceX και μίλαγε για τα μεγάλα σχέδια του, οι περισσότεροι τον χλεύαζαν. Ακόμα και διάσημοι βετεράνοι αστροναύτες. Αξίζει να θυμάσαι το εξής: Αν έχεις κάνει το πλάνο σου και πιστεύεις στην ιδέα που έχεις που μυαλό σου, κάνε την πράξη. Χωρίς να ακούς τις «φωνές». Μπορεί τελικά να αποδειχτεί ότι έχεις άδικο, όμως αν τελικά νικήσεις η νίκη θα είναι μεγαλειώδης.

3# Ποτέ μην επαναπαύεσαι στις δάφνες σου

Είναι ανθρώπινο να επαναπαυτείς μετά από μια επιτυχία. Όμως δεν αρκεί μόνο να φτάσεις στην κορυφή. Πρέπει να συνεχίζεις να δουλεύεις σκληρά για να παραμείνεις εκεί. Απόλαυσε και γιόρτασε την πρόοδο που καταγράφεις σε κάθε βήμα της πορείας. Αλλά μην ξεχνάς ποτέ ότι η ζωή συνεχίζεται. Και πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις για να παραμείνεις ευτυχισμένος, ικανοποιημένος και επιτυχημένος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =