αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Τρία μαθήματα για την αναζήτηση εργασίας, που δεν ήξερα μέχρι… να κάνω εγώ συνεντεύξεις σε υποψηφίους»

«Τρία μαθήματα για την αναζήτηση εργασίας, που δεν ήξερα μέχρι… να κάνω εγώ συνεντεύξεις σε υποψηφίους»

Κάποια πράγματα τα καταλαβαίνεις καλύτερα… όταν περνάς στην άλλη μεριά του τραπεζιού. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της Alyse Kalish. H ίδια κάποτε αναζητούσε δουλειά. Και κάπως έτσι ο δρόμος της, την έβγαλε στο career site The Muse. Παρόλο που πήγε αγχωμένη στη συνέντευξη, τελικά πήρε την θέση και ξεκίνησε να εργάζεται εκεί.

Και όχι μόνο αυτό. Αλλά πλέον κάνει εκείνη job interviews σε υποψηφίους συντάκτες που θέλουν να εργαστούν στο site. Μια εξέλιξη που δεν περίμενε ποτέ. Ωστόσο, όπως εξηγεί σε άρθρο της, περνώντας στην άλλη πλευρά του τραπεζιού έμαθε 3 βασικά μαθήματα τα οποία δεν γνώριζε για την αναζήτηση εργασίας.

1# Τα Cover Letters μετράνε: Ναι, ειδικά όταν χρειάζεται να προσληφθούν συντάκτες (ξέρουν να γράφουν άραγε;). Αφού η Alyse Kalish ρίξει μια ματιά στο βιογραφικό του υποψηφίου, στη συνέχεια κοιτά στην συνοδευτική επιστολή για να καταλάβει το πόσο ενθουσιασμένος είναι κάποιος για την δουλειά του και γιατί επέλεξε την συγκεκριμένη θέση. Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί HR Managers που δεν κοιτούν τα cover letters- κυρίως λόγω χρόνου.

2# Και η ευγένεια μετρά: Στείλε μια ευχαριστήρια επιστολή στον HR Manager. Ακόμα κι αν έχεις απορριφθεί για τη θέση. Οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν το κάνουν βέβαια. Αλλά όπως εξηγεί η Alyse Kalish, όταν κάποιο το κάνει, την βάζει σε σκέψεις για το αν θα ήταν ίσως καλός για μια άλλη θέση στην εταιρία. Με απλά λόγια, η ευγένεια μπορεί να σου ανοίξει νέες ευκαιρίες.

3# Μερικές φορές, φταίει η εταιρία: Όταν στέλνουμε παντού βιογραφικά και λαμβάνουμε πολλές απορρίψεις, αναρωτιόμαστε τι μπορεί να κάνουμε λάθος. Τελικά, ίσως να μην κάνουμε τίποτα λάθος! Πολλές φορές οι εταιρίες ανοίγουν μια θέση, ζητούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, προϋπηρεσία και skills, στην συνέχεια όμως συνειδητοποιούν ότι θέλουν κάτι άλλο. Και απλά προσλαμβάνουν κάποιον που ταιριάζει στα νέα δεδομένα. Επίσης, υπάρχουν φορές που δεν γίνεται κάποια πρόσληψη, παρόλο που έχει «τρέξει» η σχετική διαδικασία. Όταν ακούς «όχι» σε job interviews, δεν φταις πάντα εσύ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − three =