αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία μαθήματα από την 12χρονη επιχειρηματία Mikaila Ulmer

Τρία μαθήματα από την 12χρονη επιχειρηματία Mikaila Ulmer

Όταν η Mikaila Ulmer ήταν 7 ετών, συνέβη κάτι λίγο σπάνιο: την τσίμπησαν δύο μέλισσες μέσα σε μια εβδομάδα. Η μικρή κοπέλα φυσικά αναστατώθηκε, όμως τελικά αποφάσισε να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το τι την είχε πληγώσει. Έμαθε ότι οι μέλισσες είναι έναν σημαντικός «κρίκος» για την αναπαραγωγή των λουλουδιών και ότι ο πληθυσμός τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Εκείνη την εποχή, η προγιαγιά της, έδωσε στην Mikaila ένα βιβλίο με συνταγές. Ξεφυλλίζοντας το, ήρθε η ιδέα: το κορίτσι αποφάσισε να δημιουργήσει λεμονάδα με μέλι. Να αγοράζει το μέλι από τοπικούς παραγωγούς και έτσι να βοηθήσει και τον πληθυσμό των μελισσών. Εκείνο το φθινόπωρο, οι γονείς της την ενθάριναν να φτιάξει την ιδιαίτερη λεμονάδα και να συμμετέχει σε δύο events: στον πεδικό διαγωνισμό Acton Children’s Business Fair και στην Austin Lemonade Day. Η λεμονάδα έκανε μεγάλη επιτυχία.

«Την πρώτη φορά που την πούλησα σκέφτηκα: Αυτή θα είναι η μοναδική φορά που θα συμβεί, θα το κάνω μια φορά, θα πάρω τα χρήματα, θα δωρίσω κάποια και με τα υπόλοιπα θα πάρω το καταληκτικό παιχνίδι που θέλω», λέει η μικρή επιχειρηματίας στο CNBC.

Παρά την κούραση της όμως, η Mikaila Ulmer κατάλαβε ότι πραγματικά το διασκέδαζε με την ασχολία που είχε αποκτήσει. Λίγο αργότερα μια τοπική πιτσαρία ζήτησε από την ίδια να της παρέχει λεμονάδα. Και η επιχείρηση γινόταν όλο και πιο γνωστή. Μέχρι που η νεαρή επιχειρηματίας πήγε στο business σόου «Shark Tank». Εκεί ο επενδυτής Daymond John, αποφάσισε να επενδύσει 60.000 δολάρια για να λάβει το 25% της επιχείρησης. Το deal έκλεισε και την επόμενη μόλις χρονιά η εταιρία κατέγραψε ανάπτυξη 231%, αφού τα κεφάλαια την βοήθησαν να αναπτυχθεί. Με την επιτυχία να συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Από αυτή την ιστορία της Mikaila Ulmer, μπορούμε να πάρουμε 3 σημαντικά μαθήματα, όπως σημειώνει το CNBC.

1- Χτίσε μια επιχείρηση για την οποία είσαι παθιασμένος: «Όσο πιο παθιασμένος είσαι με αυτό που κάνεις, τόσο περισσότερο για το διασκεδάζεις, ενώ θα το κάνεις και καλύτερα. Και η επιχείρηση σου θα γίνει πιο επιτυχημένη» λέει η Mikaila.

2- Δεν χρειάζεται να το κάνεις μόνος: Όπως εξηγεί η ίδια, πολλοί επιχειρηματίες νομίζουν ότι πρέπει να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Και όταν βρίσκονται σε αδιέξοδο, δεν ζητούν βοήθεια. «Είναι πολύ σημαντικό να ζητάς βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι. Υπάρχουν άνθρωποι που θα στηρίξουν την αποστολή σου, άρα είναι σημαντικό να ζητήσεις την βοήθεια αυτών των ανθρώπων όταν την χρειαστείς» τονίζει.

3- Σκέψου σαν παιδί: «Κάνε μεγάλα όνειρα, και όχι μόνο αυτό, αλλά σκέψου σαν παιδί. Όταν ένα παιδί έχει κάποιο όνειρο, κάνει οτιδήποτε για να το πραγματοποιήσει. Δεν το νoιάζουν τα εμπόδια, απλά κάνει την μεγαλύτερη προσπάθεια του για να πετύχει τον στόχο» καταλήγει η Mikaila.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =