αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν ξεκινάς μια συζήτηση

Τρία λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν ξεκινάς μια συζήτηση

Ωραία, ξεκίνησες μια συζήτηση. Αυτό είναι ένα καλό βήμα για να αποκτήσεις μια νέα επαφή ή να μάθεις καλύτερα έναν άνθρωπο που ήδη γνωρίζεις. Όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο, η συζήτηση είναι το Νο1 skill που χρειάζεσαι για να γίνεις πετυχημένος επιχειρηματίας. Όλα ξεκινούν από τη συζήτηση. Ναι, αυτό είναι το «κλειδί». Η τέχνη της συζήτησης είναι κάτι που θα σου χρησιμέψει παντού.

Από τις διαπραγματεύσεις που θα κάνεις με υποψήφιους επενδυτές, προσπαθώντας να τους πείσεις, μέχρι την προσέλκυση των πρώτων πελατών. Το ίδιο ισχύει και όταν ψάχνεις μέλη για την ομάδα σου, μέσω συνεντεύξεων. Το ίδιο και όταν χρειάζεται να διαχειριστείς την ομάδα που έχεις δημιουργήσει. Η ικανότητα σου στη συζήτηση, είναι ένα θεμελιώδες skill, που επηρεάζει την επιχείρηση σου σε όλα τα επίπεδα.

Φυσικά, οι καλές συζητήσεις είναι αυτές που μπορούν να σε βοηθήσουν και στην προσωπική σου ζωή. Αλλά ποια είναι τα λάθη που μπορούν να καταστρέψουν μια συζήτηση και να κάνουν το άλλο άτομο να… μην καίγεται να ξανά μιλήσει μαζί σου; Εδώ είναι 3 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις.

1# Μη ρωτάς… υπερβολικά πολλές ερωτήσεις. Ναι, το να κάνεις ερωτήσεις είναι καλό. Θα σε βοηθήσει να μάθεις καλύτερα τον άλλο και να εξελιχτεί η συζήτηση. Αλλά πρόσεχε μην κάνεις υπερβολικά πολλές ερωτήσεις. Είναι επίσης λάθος να ρωτήσεις κάτι για προσωπικά θέματα, αν δεν ξέρεις καλά τον άλλο.

2# Όχι έντονες διαφωνίες. Ειδικά αν έχεις μόλις γνωρίσει τον άλλο, απέφυγε το. Μια μεγάλη διαφωνία μπορεί να είναι η αφορμή για να… μην ξανά υπάρχει άλλη συζήτηση. Ακόμα κι αν διαφωνείς σε κάτι με τον άλλο, είναι καλύτερο να εμφανιστείς συζητήσιμος.

3# Μη δείχνεις ότι βαριέσαι. Ναι, ακόμα κι αν ισχύει. Με κρατά το κεφάλι σου, μην κοιτάς συνεχώς το ρολόι σου, μην παίζεις με το κινητό ενώ ο άλλος σου μιλάει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + seven =