αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία γρήγορα tips για να διαχειριστείς μια απρόβλεπτη μέρα στη δουλειά

Τρία γρήγορα tips για να διαχειριστείς μια απρόβλεπτη μέρα στη δουλειά

Είναι κοινό σενάριο σε αυτήν την απαιτητική περίοδο: ξυπνάς γνωρίζοντας πώς θα είναι η μέρα σου, αλλά γίνεται γρήγορα ξεκάθαρο ότι τίποτα δεν θα πάει σύμφωνα με το πλάνο. Είτε έλαβες ένα επείγον μήνυμα σχετικά με κάποιες αλλαγές τελευταίας στιγμής, είτε το παιδί σου άρχισε να κλαίει καθώς ετοιμαζόσουν να μπεις σε μια κλήση, η απόλυτη ανικανότητα πρόβλεψης της ζωής μπορεί να είναι μεγάλος στρεσογόνος παράγοντας. Και όταν αυτό το είδος στρες συσσωρεύεται, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία και την ψυχική σου ευεξία. 

Αλλά υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι να διαχειριστείς την κατάσταση. Παρόλο που μερικές καταστάσεις στη δουλειά και στο σπίτι βρίσκονται εκτός του ελέγχου σου, μπορείς να επιλέξεις πώς θα αντιδράσεις σε αυτές. Όταν τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου, δοκίμασε αυτές τις απλές τεχνικές που παραθέτει η Thrive Global, για να σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τον έλεγχο διατηρώντας την ηρεμία σου. 

Εστίασε στο εδώ και το τώρα 

Όταν αισθάνεσια αυτό το τόσο γνώριμο κύμα φόβου ή άγχους αν η μέρα σου πάρει διαφορετική τροπή, μην υποκύψεις στον πειρασμό να καταπολεμήσεις αυτά τα αισθήματα, γιατί μπορεί να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Μείνε στο παρόν για ένα λεπτό. Η αυθεντική αναγνώριση του στρες και των ανησυχιών σου είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή της εμπειρίας μέσα σου. 

Δοκίμασε την τεχνική του box breathing 

Μια ξαφνική αλλαγή σχεδίων μπορεί να μας προκαλέσει πανικό και να ξεχάσουμε να αναπνέουμε βαθιά. Όταν είσαι αγχωμένος, προσπάθησε να βρεις έναν ήρεμο χώρο και πειραματιστείςμε το box breathing, που είναι μια απλή τεχνική για την ανακούφιση του άγχους. Το εφαρμόζουν οι Navy SEALS και λειτουργεί ενεργοποιώντας το παρασυμπαθητικό μας νευρικό σύστημα, που περιορίζει το στρες. Απλώς είσπνευσε σε 4 χρόνους, κράτησε τον αέρα στους πνεύμονές σου για άλλους 4 χρόνους και στη συνέχεια έκπνευσε πάλι σε 4 χρόνους. Η επιστήμη δείχνει ότι το box breathing — ή απλώς η βαθιά αναπνοή για μερικά λεπτά — θα κάνουν το άγχος σου να εξανεμιστεί, εξοπλίζοντάς σε με την ικανότητα να αντιμετωπίζεις ό,τι κι αν φέρει η μέρα. 

Γίνε ο “γλύπτης” του εγκεφάλου σου μέσω της αναπλαισίωσης 

Η αναπλαισίωση είναι ένα ισχυρό εργαλείο που σου επιτρέπει να αντικαταστήσεις οποιαδήποτε αρνητική σκέψη ή ανησυχία με θετική γλώσσα μέσα στο μυαλό σου. Όπως εξηγεί ο Joey Hubbard, Chief Training Officer της Thrive Global, όταν αναπλαισιώνουμε μια αρνητική σκέψη, “η νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου μας ξεκινά να δουλεύει προς όφελός μας. Γινόμαστε ο γλύπτης του εγκεφάλου μας.”  Όταν μια αρνητική σκέψη εμφανίζεται, δοκίμασε να κλείσεις τα μάτια σου και να την αντικαταστήσεις με μια θετική. Για παράδειγμα, αντί να πεις, “Δεν μπορώ να το διαχειριστώ αυτό”, πες στον εαυτό σου, “Είμαι δυνατός-ή και ικανός-ή να αντιμετωπίσω τα πάντα.” Κράτησε τη θετική σκέψη στο μυαλό σου για ένα ολόκληρο λεπτό και θα σε βοηθήσει να δεις οποιαδήποτε κατάσταση -όσο στρεσογόνα κι αν είναι- από μια αισιόδοξη πλευρά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =