αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία γρήγορα τρικ για να κάνεις κάποιον να σε εμπιστευτεί

Τρία γρήγορα τρικ για να κάνεις κάποιον να σε εμπιστευτεί

Οι άνθρωποι τείνουν να υπερεκτιμούν την ικανότητά τους να «διαβάζουν» τα πρόσωπα ή τη γλώσσα του σώματος των άλλων, όταν σχηματίζουν γνώμη για το εάν κάποιος είναι αξιόπιστος, λένε οι ψυχολόγοι. Οι έμπειροι… ψεύτες μπορούν να κινηθούν έξυπνα, για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Αλλά όσο ρευστή και αν είναι η γλώσσα του σώματος, εξακολουθεί να είναι ένας ισχυρός παράγοντας εμπιστοσύνης. Είμαστε πιο επιρρεπείς στο να συμπαθούμε ή να βοηθούμε άτομα που μιμούνται τη μη λεκτική συμπεριφορά μας, σημειώνουν ψυχολογικές μελέτες.

Αυτό είναι μόνο ένας τρόπος για να χτιστεί εμπιστοσύνη με τη γλώσσα του σώματος, λένε ο Bill Acheson, σύμβουλος μη λεκτικής επικοινωνίας, και ο Bob Whipple, coach ηγεσίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Leadergrow Incorporated στο Hilton της Νέας Υόρκης. Αν και οι ακόλουθες μέθοδοι δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι πυροδοτούν την εμπιστοσύνη, οι Acheson και Whipple λένε ότι τις έχουν δει να λειτουργούν ξανά και ξανά, και τις παραθέτουν στο αμερικανικό Success.com.

Η σωστή χειραψία

Χρησιμοποιήστε μόνο ένα χέρι και κρατήστε το ευθεία. Μία χειραψία με τα δύο χέρια μπορεί να θεωρηθεί αλαζονική. Μια λαβή με την παλάμη προς τα κάτω ως προσπάθεια κυριαρχίας, λένε οι Whipple και Acheson. Κάντε καλή επαφή και κρατήστε το χέρι του άλλου σταθερά, αλλά χωρίς… να το σφίγγετε. Μην βάλετε το άλλο σας χέρι σε μια τσέπη. Χαμογέλα “από καρδιάς”. Και, ναι, κάνε οπτική επαφή, ειδικά την στιγμή που αρχίζει η χειραψία.

Σωστή οπτική επαφή

Η συζήτηση ξεκινά. Τότε κινηθείτε σωστά: Διατηρήστε οπτική επαφή τις περισσότερες στιγμές. Αλλά όχι όλη την ώρα, γιατί μπορεί να φανεί υπερβολικά… στημένο.

Αξιόπιστη γλώσσα του σώματος όταν στέκεστε ή κάθεστε

«Εάν μιλάτε με έναν άντρα, σταθείτε δίπλα του με το σώμα σας να έχει ελαφρώς γωνία προς το δικό του ή επιλέξτε μια καρέκλα που δεν είναι ακριβώς απέναντί ​​του. Αυτό θα τον κάνει λιγότερο συγκρουσιακό από το να μιλάτε ενώ κάθεστε απέναντι. Αλλά σταθείτε ή καθίστε ακριβώς απέναντι, αν μιλάτε με μια γυναίκα. Για αυτήν, μια προσέγγιση από το πλάι μπορεί να μοιάζει με εισβολή στον χώρο της», διαβάζουμε στο αμερικανικό site.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + eleven =