αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία από τα πέντε projects που έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα στο Kickstarter απέτυχαν. Και εδώ είναι 5 μαθήματα

Τρία από τα πέντε projects που έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα στο Kickstarter απέτυχαν. Και εδώ είναι 5 μαθήματα

Η διάσημη πλατφόρμα Kickstarter κλείνει 8 χρόνια λειτουργίας. Πολλά projects έχουν περάσει από εκεί, αναζητώντας χρηματοδότηση. Κάποια από αυτά έχουν συγκεντρώσει πολλά λεφτά. Ενώ μερικά από αυτά, έχουν… γίνει χρυσά. Τουλάχιστον αρχικά. Για αρχή, δες παρακάτω τα 5 projects που έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία του Kickstarter, όπως τα παραθέτει το αμερικανικό inc.com.

  1. Pebble ($10,266,845 and $20,338,986)
  2. Coolest Cooler ($13,285,226)
  3. Exploding Kittens ($8,782,571)
  4. Ouya ($8,596,474)
  5. Pono ($6,225,354)

Ποια ήταν η συνέχεια; Τρία από τα πέντε έχουν ήδη τερματίσει τη λειτουργία τους. Συγκεκριμένα, τα Pebble (ο ιδρυτής Eric Migicovsky στη φωτο), Ouya και Pono, χρεοκόπησαν αφού δεν μπόρεσαν να σταθούν στην εκάστοτε αγορά. Η Coolest Cooler, συνεχίζει να στέλνει κάποιους περιορισμένους αριθμούς στους επενδυτές της. Ωστόσο, η εταιρία ελέγχεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Όρεγκον, για παράνομη δραστηριότητα.

Μόνο μια περίπτωση από τις παραπάνω πήγε ξεκάθαρα καλά. Το card game Exploding Kittens. Η εταιρία κατάφερε να αναπτυχθεί και μάλιστα επεκτάθηκε και στο mobile gaming. Η επιτυχία εδώ, δίνει ακόμα ένα μάθημα: το προϊόν ήταν εξ αρχής αυτόνομο και δεν απαιτούσε καμία είδους συνέργεια. Επίσης, το εν λόγω project κατάφερε να παίξει καλά με την λεγόμενη pop κουλτούρα και να γίνει συνήθεια στο κοινό. Και ακόμα, είχε μικρό κόστος κατασκευής.

Σε κάθε περίπτωση, από τις παραπάνω 5 περιπτώσεις, βγαίνουν 5 σημαντικά μαθήματα, όπως λέει το inc.com:

1- Μην ανταγωνίζεστε μεγάλες εταιρίες
2- Μην εξαρτάστε από μη δεσμευμένους εταίρους
3- Υπολογίστε το κόστος κατασκευής
4- Βρείτε ένα αξέχαστο brand name
5- Να στηριχτείτε στα δεδομένα της εποχής

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =