αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία απλά tips για να παραμείνεις θετικός ενώ περιμένεις την «εκτόξευση»

Τρία απλά tips για να παραμείνεις θετικός ενώ περιμένεις την «εκτόξευση»

Είναι αυτό που λένε πολύ μεγάλοι επιχειρηματίες: Η επιτυχία δεν έρχεται μέσα σε μια νύχτα. Ωστόσο, όσο είσαι στην φάση της προσπάθειας και της «αναμονής», είναι λογικό να υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες να περνούν αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου. Είναι τότε που σκέφτεσαι ότι η δουλειά, ο πελάτης, τα έσοδα, η πετυχημένη επιχείρηση, δεν θα έρθουν ποτέ σε εσένα. Δεν θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα. Όποιος κι αν είναι ο στόχος σου, αρχίζεις να πιστεύεις ότι δεν θα φτάσεις ποτέ σε αυτόν και θα είσαι μόνιμα σε μια φάση αναμονής.

Όμως, αν συνεχίσεις να προσπαθείς έχεις πιθανότητες να τα καταφέρεις. Κάθε δράση έχει και μια αντίδραση. Όσο λοιπόν κάνεις βήματα προς τα εμπρός -ακόμα και μικρά- θα δεις κάποια αποτελέσματα αργά ή γρήγορα. Απλά κάποιες φορές χρειάζεται να δουλέψεις ακόμα σκληρότερα για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Αλλά πως μπορείς να παραμείνεις θετικός μέχρι να έρθει η «εκτόξευση»; Διότι αν τα παρατήσεις στη μέση του δρόμου, είναι σίγουρο ότι δεν θα φτάσεις εκεί που θες. Το Goalcast παραθέτει 3 σωτήρια tips.

1# Το timing μετρά πολύ. Και δεν έχει να κάνει μόνο με το αν είσαι εσύ έτοιμος. Πρόκειται επίσης για τις συνθήκες και τους ανθρώπους γύρω σου, που μπορεί να μην είναι οι κατάλληλοι. Μια dream job μπορεί να μην φαίνεται ως τέτοια, επειδή π.χ. μπορεί να πρέπει να γίνουν αλλαγές σε μια ομάδα. ‘Η μπορεί να πρέπει να αλλάξεις εσύ. Σε όποια φάση κι αν είσαι, κοίτα γύρω σου και αναρωτήσου: «Τι πρέπει να μάθω εδώ;».

2# Πέρνα ευχάριστα την αναμονή. Κάποια πράγματα χρειάζονται όντως χρόνο για να γίνουν. Κατανόησε όλα τα βήματα που χρειάζονται μέχρι να φτάσεις στον στόχο σου. Και στην συνέχεια, φρόντισε να αξιοποιήσεις τον «χρόνο αναμονής» όσο πιο δημιουργικά μπορείς. Κάνοντας πράγματα που θα σε βοηθήσουν στη συνέχεια.

3# Θυμήσου: Αξίζει να περιμένεις. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν. Και τι κάνουν; Συνήθως διαλέγουν τον δεύτερο καλύτερο δρόμο που έχουν μπροστά τους. Σε πολλές περιπτώσει όμως, η μεγάλη ευκαιρία ήταν πολύ κοντά τους. Και δεν έφτασαν σε αυτή επειδή τα παράτησαν λίγο πριν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + four =