αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρέχεις το δικό σου project; Εδώ είναι 4 τρόποι για να μειώσεις τις ώρες δουλειάς (και να παραμείνεις παραγωγικός)

Τρέχεις το δικό σου project; Εδώ είναι 4 τρόποι για να μειώσεις τις ώρες δουλειάς (και να παραμείνεις παραγωγικός)

Σίγουρα έχεις ακούσει αυτή τη φράση: «Χρειάζεται να δουλεύεις πιο έξυπνα, και όχι περισσότερο». Αλλά αν είσαι επιχειρηματίας ή freelancer, το πιο πιθανό είναι ότι… χάνεται το ωράριο σε καθημερινή βάση. Και δουλεύεις πολλές ώρες, σε μια προσπάθεια να βγάλεις όση περισσότερη δουλειά γίνεται. Τελικά, μπορείς να είσαι παραγωγικός δουλεύοντας λιγότερες ώρες; Η απάντηση είναι «ναι». Εδώ είναι 4 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

1# Απέφυγε κάποια meetings. Ίσως είναι καλύτερο να μην παρευρεθείς καθόλου σε κάποιες συναντήσεις ή βιντεοκλήσεις. Ρώτα τον συνεργάτη/ manager/ πελάτη σου για την θεματολογία του meeting. Και αν δεν είναι απαραίτητη η παρουσία σου, άσε τους άλλους να κάνουν την συνάντηση. Μπορείς απλά να ζητήσεις από έναν συνεργάτη σου να κρατήσει μερικές σημειώσεις, στην περίπτωση που προκύψει κάτι σημαντικό, και να σου μεταφέρει τα δεδομένα αργότερα.

2# Βρες κάποιον καλύτερο από εσένα. Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που θα πάρεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, είναι ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι business leaders έχουν σπουδαίες ομάδες από πίσω τους. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι κάθε απόφαση είναι εξίσου σημαντική, αλλά αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Όταν εργάζεσαι σε μια επιχείρηση με μια ομάδα ανθρώπων, θα πρέπει να υπάρχουν διαφορετικά δυνατά σημεία μεταξύ των μελών- οπότε πολλές φορές θα υπάρχει κάποιος που είναι καλύτερος από εσένα για να αντιμετωπίσει ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να μάθεις ποια από τα μέλη της ομάδας σου είναι καλύτερα στο κάθε πεδίο και χρησιμοποίησε αυτές τις γνώσεις για να βελτιώσεις και να εξισορροπήσεις τη ροή της δουλειάς σου.

3# Εργάσου «on the go». Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο τρέχον εργασιακό περιβάλλον είναι να βρούμε ευκαιρίες για να εργαστούμε ενώ είμαστε έξω από το σπίτι. Μπορείς να κάνεις μια επαγγελματική κλήση ενώ έχεις βγάλει τον σκύλο σου βόλτα ή ενώ κάνεις έναν περίπατο στο κοντινό πάρκο. Μπορείς να στείλεις ένα γρήγορο μήνυμα ενώ περιμένεις σε κάποια ουρά ή ενώ είσαι στο μετρό. Αυτό φυσικά θα σου ελευθερώσει χρόνο στη συνέχεια της ημέρας, αφού πολλά tasks θα έχουν φύγει από τη μέση.

4# Software. Στην digital εποχή που ζούμε πολλά πράγματα μπορούν να αυτοματοποιηθούν. Δες για παράδειγμα τη δυνατότητα που σου δίνει το Gmail για προγραμματισμένη αποστολή email. Αν για παράδειγμα θες να στείλεις ένα email σε κάποιον που βρίσκεται σε μια μακρινή χώρα με διαφορετική ζώνη ώρας, μπορείς να το προγραμματίσεις και να αποσταλεί στις σωστές ώρες. Χωρίς να χρειάζεται να είσαι πάνω από ένα laptop… μέχρι τα χαράματα. Επίσης υπάρχουν πολλά προγράμματα εκεί έξω που θα σε βοηθήσουν να κάνεις αρκετές δουλειές σου αυτοματοποιημένα. Λιγότερες κινήσεις σημαίνει και λιγότερες ώρες δουλειάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =