αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤράπεζα Πειραιώς προς εργαζομένους κόκκινων δανείων: Εθελούσια έξοδος ή μεταφορά σε άλλη εταιρία

Τράπεζα Πειραιώς προς εργαζομένους κόκκινων δανείων: Εθελούσια έξοδος ή μεταφορά σε άλλη εταιρία

Αύριο αναμένεται να κοινοποιηθεί στους εργαζόμενους της Πειραιώς το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με στόχο η περίοδος αποδοχής να τρέξει παράλληλα με την πρόταση μεταφοράς του προσωπικού της RBU στην νέα μικτή θυγατρική εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια.

Η Πειραιώς θα προχωρήσει στην απόσχιση και εισφορά της εσωτερικής διεύθυνσης διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων (Recovery Banking Unit – RBU), σε μια νέα θυγατρική, που θα αδειοδοτηθεί από την ΤτΕ για διαχείριση απαιτήσεων.

Η τελευταία θα υπογράψει με την Πειραιώς 10ετή σύμβαση διαχείρισης και εν συνεχεία η Intrum θα αγοράσει το 80% της εταιρείας, έναντι προσυμφωνημένου τιμήματος 328 εκατ. ευρώ.

Το παραπάνω πλάνο προβλέπει τη μεταφορά του συνόλου των εργαζομένων σήμερα στην RBU στη νέα εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από πιστώσεις και δάνεια. Η αγορά εικάζει ότι θα δοθούν κίνητρα στους εργαζόμενους που θα αποδεχθούν προαιρετικά την μεταφορά τους στη νέα εταιρεία, η οποία θα ελέγχεται κατά 80% από την Intrum και δεν θα ενοποιείται από την Πειραιώς.

Όπως διαβεβαίωσε η διοίκηση της Πειραιώς, οι εργαζόμενοι, που θα θελήσουν να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία, θα διατηρήσουν όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, όπως ακριβώς συμφώνησε η τράπεζα με την ηγεσία της ΟΤΟΕ.

Από την ανάθεση διαχείρισης και τη μεταφορά περίπου 1300 εργαζομένων του τομέα Recovery Banking Unit στη νέα θυγατρική, που δεν θα ενοποιείται, η Πειραιώς αναμένει ετήσια εξοικονόμηση στα λειτουργικά της κόστη της τάξης των 50 εκατ. ευρώ τη διετία 2020-21. Σημειώνεται ότι η RBU εμφάνισε πέρσι την υψηλότερη μείωση NPEs στην Ελλάδα.

Η θετική επίδραση στα κέρδη προ προβλέψεων κέρδη της Πειραιώς από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, όταν εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή, ως το 2021 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 115 εκατ. ευρώ λόγω του χαμηλότερου κόστους διαχείρισης από το υφιστάμενο.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 6 =