αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο YouTube μειώνει την ποιότητα του streaming εντός της Ε.Ε.

Το YouTube μειώνει την ποιότητα του streaming εντός της Ε.Ε.

Την απόφασή της να μειώσει την ποιότητα του streaming στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να μην δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στο διαδίκτυο καθώς χιλιάδες Ευρωπαίοι θα εργάζονται με τηλεργασία και θα παρακολουθούν βίντεο από το σπίτι τους λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η YouTube, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για τη δεύτερη εταιρεία, μετά τη Netflix, που παίρνει τέτοια μέτρα, μετά την έκκληση του επιτρόπου βιομηχανίας της ΕΕ, Thierry Breton, προς τις πλατφόρμες streaming να μειώσουν την ποιότητα των βίντεό τους ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να καταρρεύσει το διαδίκτυο. Σημειώνεται πως τα βίντεο αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι της κίνησης δεδομένων στο διαδίκτυο.

Η κίνηση ήρθε μετά τις επαφές που είχε ο κ. Breton με τον CEO της Alphabet, Sundar Pichai και την CEO της YouTube Susan Wojcicki.

Η εταιρεία σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχει δει ελάχιστα peaks στην χρήση, όμως αποφάσισε να δράσει για να ελαχιστοποιήσει την πίεση στο σύστημα. «Δεσμευόμαστε να αλλάξουμε προσωρινά όλη την κίνηση στην ΕΕ σε standard definition εξ ορισμού», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =