αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο YouTube δίνει έως 300.000 δολάρια σε podcasters για να δημιουργήσουν βίντεο

Το YouTube δίνει έως 300.000 δολάρια σε podcasters για να δημιουργήσουν βίντεο

Δυνατά στο παιχνίδι των podcasts φαίνεται πως θέλει να μπει το YouTube. Φέρνοντας φυσικά τα δεδομένα…στα μέτρα του. Δηλαδη στα βίντεο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, το YouTube προσφέρει ειδικές χορηγίες σε podcasters για την παραγωγή βίντεο, συμπεριλαμβανομένων κινηματογραφημένων εκδόσεων των εκπομπών τους. ‘Η για άλλο περιεχόμενο. Μεμονωμένοι podcasters θα λάβουν έως και $50.000, ενώ δίκτυα podcast θα λάβουν από $200.000 έως και $300.000.

Το YouTube ήδη φιλοξενεί ορισμένα podcast, αλλά δεν έχει ακολουθήσει αυτού του είδους το περιεχόμενο τόσο επιθετικά όσο το Spotify και άλλες υπηρεσίες.

Tώρα φαίνεται πως θέλει να δώσει επιπλέον κίνητρα στους δημιουργούς. Μια τέτοια στρατηγική δεν θα ήταν έκπληξη. Η Amazon και το Spotify έχουν αποκτήσει περισσότερες σημαντικές συνεργασίες podcast ενώ η εφαρμογή Podcasts της Apple εξακολουθεί να θεωρείται ζωτικής σημασίας για πολλές εκπομπές. Αν και οι χορηγίες του YouTube δεν θα εξασφάλιζαν καμία αποκλειστικότητα, θα έδιναν στους δημιουργούς περισσότερα κίνητρα για να κάνουν διαθέσιμα τα podcasts στην πλατφόρμα της Google, ενώ και οι fans θα είχαν περισσότερα κίνητρα για να επισκεφθούν και να αποκτήσουν Premium λογαριασμό στο YouTube.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 2 =