αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «worry box», το ψάξιμο για απαντήσεις και άλλα: 6 τρόποι για να σταματήσεις να ανησυχείς για τα πάντα. Και να διασκεδάσεις την ζωή σου

Το «worry box», το ψάξιμο για απαντήσεις και άλλα: 6 τρόποι για να σταματήσεις να ανησυχείς για τα πάντα. Και να διασκεδάσεις την ζωή σου

Δεν είναι ασυνήθιστο στην εποχή που ζούμε: Να καταλήξεις να έχεις μια καθημερινότητα ανάμεσα σε πιεστικά deadlines, δύσκολα tasks, και μπόλικο άγχος. Και μάλλον δεν θα είσαι πολύ χαρούμενος, μέσα σε αυτό το σκηνικό. Πολλοί είναι αυτοί που απλά αποδέχονται μια τέτοια καθημερινότητα, και πορεύονται με αυτό τον τρόπο.

Τώρα θα δούμε το κατά πόσο μπορείς να βελτιώσεις τα πράγματα. Μπορείς άραγε να κάνεις την καθημερινότητα σου λίγο πιο χαλαρή; Το αμερικανικό goalcast.com παραθέτει 6 συγκεκριμένους τρόπους για να σταματήσεις να ανησυχείς για τα πάντα. Και να διασκεδάσεις την ζωή σου. Μπορείς να ξεκινήσεις τώρα.

1# Χρησιμοποίησε το «worry box». Βρες ένα κανονικό κουτί. Όταν προκύπτει κάτι για το οποίο αγχώνεσαι πάνω από 5 λεπτά, γράψε το σε ένα χαρτί και βάλε το μέσα στο κουτί. Θα σε κάνει να νιώσεις πολύ καλύτερα. Στην συνέχεια, όταν έχεις χρόνο θα μπορείς να βλέπεις πιο αναλυτικά τα χαρτάκια που έχεις αποθηκεύσει.

2# Όρισε «χρόνο ανησυχίας». Δεν είναι καλό να αγχώνεσαι για κάτι όλη την ημέρα. Θα φθείρεις τον οργανισμό σου, και δεν θα είσαι παραγωγικός. Όρισε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια μέσα στην ημέρα, κατά τα οποία θα σκέφτεσαι αυτά που σε αγχώνουν.

3# Διαλογισμός. Θα σε βοηθήσει να έχεις καλύτερη σωματική υγεία, καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους και να είσαι πιο αποδοτικός.

4# Αποδέξου τις ανησυχίες σου. Μπορεί να έκανες ένα λάθος. Είναι ΟΚ. Αποδέξου ότι έκανες το καλύτερο που μπορούσες, και δες τι θετικό βγαίνει από την κάθε κατάσταση.

5# Ψάξε για απαντήσεις. Δεν έχει νόημα να αγχώνεσαι για κάτι ξανά και ξανά. Βρες την ρίζα του προβλήματος. Και πράξε ανάλογα.

6# Επίγνωση των πραγμάτων. Δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα στην ζωή σου, αν δεν έχεις επίγνωση του τι συμβαίνει σε αυτή. Ζήσε στο τώρα, μελέτησε τα δεδομένα, και φυσικά μην ξεχνάς να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου για τα θετικά που βιώνεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 3 =