αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο WhatsApp δίνει πλέον τη δυνατότητα «διπλού ελέγχου» στους χρήστες (και γίνεται πιο ασφαλές)

Το WhatsApp δίνει πλέον τη δυνατότητα «διπλού ελέγχου» στους χρήστες (και γίνεται πιο ασφαλές)

To WhatsApp ξεκίνησε να προσφέρει σε όλους τους χρήστες του διαδικασία διπλού ελέγχου της ταυτότητας για ακόμα περισσότερη ασφάλεια.

Η διαδικασία του two step verification είναι διαθέσιμη στο WhatsApp messenger για συστήματα με λειτουργικό σύστημα Android, iOS και Windows, βάσει της οποίας, ο χρήστης θα πρέπει να δώσει και το τηλέφωνό του προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιεί την υπηρεσία, έτσι ώστε όλοι οι λογαριασμοί να έχουν ένα επιπρόσθετο επίπεδο ασφάλειας από το ενδεχόμενο κακόβουλης χρήσης.

Για να ενεργοποιήσει κανείς τη διαδικασία της επιβεβαίωσης ταυτότητας στο λογαριασμό του αρκεί να ακολουθήσει τη διαδρομή Settings > Account > Two-Step verification > Enable.

Ο κάθε χρήστης μπορεί να βάλει τον δικό του εξαψήφιο κωδικό, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να δώσει και το email του προκειμένου να μπορεί να του αποσταλεί αυτός ο κωδικός εάν θέλουν το WhatsApp να τους τον υπενθυμίσει. Σε κάθε στιγμή, όλοι οι χρήστες θα μπορούν, εάν το επιθυμούν, να απενεργοποιήσουν τη διαδικασία ταυτοποίησης σε δύο στάδια.

Όπως σημειώνει το Pestaola.gr, η πορεία του WhatsApp είναι ανοδική, καθώς έχει ήδη ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύρια συνδρομητές, στοιχείο που καλεί σε ιδιαίτερη φροντίδα για τις παραμέτρους ασφαλείας που προσφέρει η υπηρεσία σε όλους τους συνδρομητές της. Η διαδικασία του two step verification είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 13 =