αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Uber Eats αφαιρεί χιλιάδες καταστήματα από την εφαρμογή του

Το Uber Eats αφαιρεί χιλιάδες καταστήματα από την εφαρμογή του

Το Uber Eats αφαιρεί χιλιάδες καταστήματα και εισάγει νέες οδηγίες σε μια προσπάθεια να σταματήσει τον κατακλυσμό πανομοιότυπων μενού, που μπερδεύουν τους πεινασμένους χρήστες της εφαρμογής.

Όπως αναφέρει η The Wall Street Journal, οι τακτικοί χρήστες του Uber Eats θα έχουν παρατηρήσει ότι μια σειρά από εικονικές μάρκες (μάρκες χωρίς φυσικά καταστήματα που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για παραδόσεις φαγητού) προσφέρουν πανομοιότυπες επιλογές μενού με διαφορετικά ονόματα. Πολλά από αυτά προέρχονται από το ίδιο εστιατόριο που δημιουργεί πολλαπλά μενού είτε για να “παίξει με τα αποτελέσματα αναζήτησης” είτε για να εξασφαλίσει ότι το φαγητό του θα το δουν περισσότεροι πιθανοί πελάτες.

Ο Youtuber Eddy Burback έδειξε πόσο άσχημη έχει γίνει η κατάσταση στο βίντεό του “The Deceptive World of Ghost Kitchens“. Ανακάλυψε 44 εστιατόρια στο Uber Eats, τα οποία μοιράζονταν όλα την ίδια διεύθυνση και κατέληξε να τρώει εννέα πανομοιότυπα σάντουιτς με ψάρι, τα οποία παρήγγειλε από διαφορετικές εικονικές μάρκες.

Υπάρχουν πλέον πάνω από 40.000 εικονικές μάρκες που λειτουργούν στο Uber Eats και η εταιρεία φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος. Ο John Mullenholz, επικεφαλής των σκοτεινών κουζινών στην Uber Eats, παραδέχτηκε ότι η έλλειψη κανόνων έχει δημιουργήσει μια “Άγρια Δύση” από επιχειρήσεις που ανταγωνίζονται η μία την άλλη, με αποτέλεσμα οι χρήστες της εφαρμογής “να βλέπουν ουσιαστικά 12 εκδοχές του ίδιου μενού”.

Το τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Mullenholz, είναι η διάβρωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών. Σε απάντηση, 5.000 από αυτές τις εικονικές μάρκες θα εξαφανιστούν από την εφαρμογή αυτή την εβδομάδα. Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα διασφαλίζουν επίσης ότι τα εικονικά εμπορικά σήματα θα πρέπει να έχουν περισσότερα από τα μισά στοιχεία του μενού τους να διαφέρουν από εκείνα του μητρικού εστιατορίου που δημιούργησε το εμπορικό σήμα. Κάθε μάρκα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει φωτογραφίες πέντε στοιχείων που είναι μοναδικά στο μενού της.

Η αφαίρεση 5.000 καταστημάτων θα έχει άμεσο αντίκτυπο, αλλά οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα κάνουν τα εστιατόρια να προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα μενού, ώστε να μην χάσουν τα εικονικά τους εμπορικά σήματα. Και αν το αγαπημένο σας εικονικό εμπορικό σήμα είναι ένα από αυτά που εξαφανίζονται, μην ανησυχείτε, τα πανομοιότυπα είδη μενού πιθανότατα θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα αλλού και να παραδίδονται από το ίδιο εστιατόριο.

Πηγή: PC Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 14 =