αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Twitter χρησιμοποιούσε για διαφημιστικούς σκοπούς τα τηλέφωνα και τα emails των χρηστών

Το Twitter χρησιμοποιούσε για διαφημιστικούς σκοπούς τα τηλέφωνα και τα emails των χρηστών

Το Twitter δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου στο οποίο αποκάλυψε ότι χρησιμοποιούσε για διαφημιστικούς σκοπούς τους τηλεφωνικούς αριθμούς και τις διευθύνσεις email που του παρείχαν οι χρήστες για την επιπλέον ασφάλεια του λογαριασμού τους.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας του προγράμματος διαφήμισης Tailored Audiences, το οποίο επιτρέπει στους διαφημιστές να στοχεύουν πελάτες βάση των δικών τους λιστών μάρκετινγκ. Στις λίστες αυτές συμπεριλαμβάνονται και στοιχεία όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμοί τηλεφώνου.

Έτσι, οι διαφημιζόμενοι ανέβαζαν τις λίστες μάρκετινγκ και αντιστοιχούσαν τις πληροφορίες από τις λίστες τους με λογαριασμούς του Twitter, με στόχο να προβάλουν ανάλογες διαφημίσεις. Στις πληροφορίες αυτές ήταν και τα στοιχεία που είχαν δώσει οι χρήστες για λόγους ασφάλειας, κάτι που υπό κανονικές συνθήκες δεν έπρεπε να συμβαίνει.

Το Twitter σημειώνει ότι δεν είναι γνωστό πόσοι χρήστες επηρεάστηκαν από αυτό το πρόβλημα, αλλά ξεκαθαρίζει ότι η εταιρεία δεν μοιράστηκε ποτέ κανένα προσωπικό δεδομένο με εξωτερικούς συνεργάτες ή τρίτες εταιρείες.

Στο δελτίο τύπου το Twitter αναφέρει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί από τις 17 Σεπτεμβρίου και αντίστοιχα στοιχεία δεν θα χρησιμοποιηθούν ξανά, τουλάχιστον για διαφημιστικούς σκοπούς.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + ten =