αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Twitter ξεκίνησε συζητήσεις για την εξαγορά του TikTok

Το Twitter ξεκίνησε συζητήσεις για την εξαγορά του TikTok

Σε προκαταρκτικές συνομιλίες με το TikTok, την κινεζική εφαρμογή κοινής χρήσης σύντομων βίντεο την οποία ο Τραμπ θέλει να απαγορεύσει με την αιτιολογία ότι απειλεί την εθνική ασφάλεια, φέρεται να βρίσκεται το Twitter.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Dow Jones, δεν είναι σαφές εάν το Twitter θα επιδιώξει συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει τις δραστηριότητες της κινεζικής εφαρμογής στις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνει μία από τις πηγές που επικαλείται ο Dow Jones, δεδομένου ότι το Twitter είναι πολύ μικρότερο σε μέγεθος από τη Microsoft, η οποία διεκδικεί την κινεζική εφαρμογή, πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσει τα ίδια θέματα αντιμονοπωλιακού ελέγχου από τις ρυθμιστικές αρχές.

Σημειώνεται ότι η Microsoft διαπραγματεύεται εδώ και εβδομάδες με τη μητρική του TikTok, ByteDance Ltd. που εδρεύει στο Πεκίνο, για την απόκτηση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στις ΗΠΑ και θεωρείται ο κυριότερος υποψήφιος σε περίπτωση οποιασδήποτε συμφωνίας. Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella μίλησε με τον Πρόεδρο Donald Trump για το θέμα πριν από μια εβδομάδα.

Εκπρόσωπος του TikTok πάντως ερωτηθείς για τις φερόμενες συνομιλίες με το Twitter, ανέφερε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει “φήμες”.

Η μετοχή του Twitter υποχωρεί σχεδόν 1,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ ο τίτλος της Microsoft καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,8%.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =