αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Twitch είχε λίστα «Do Νot Βan» για προνομιακή μεταχείριση σε διάσημους streamers του

Το Twitch είχε λίστα «Do Νot Βan» για προνομιακή μεταχείριση σε διάσημους streamers του

Τελικά ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλους στον ιντερνετικό κόσμο; Φαίνεται πως όχι. Ρεπορτάζ της Washington Post αποκαλύπτει πως το Twitch είχε μία λίστα “Do Not Ban” για μερικούς από τους κορυφαίους streamers του, σε μία προσπάθεια να τους προστατέψει παρακάμπτοντας τους κανόνες που ίσχυαν για όλους.

Όπως σημειώνεται βέβαια στο ρεπορτάζ, αυτή η λίστα δεν έδινε την απόλυτη ελευθερία στους συγκεκριμένους streamers να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν χωρίς να τιμωρηθούν.

Ηταν μία λίστα με διάσημους streamers για τους οποίους όταν δεχόντουσαν αναφορές από χρήστες, αντί για αυτόματη άμεση δράση, το Twitch έστελνε τις αναφορές απευθείας σε moderators για έλεγχο.

Όπως λέει πρώην υπάλληλος του Twitch, «ήταν πρακτικά ένας τρόπος να προσθέσουμε μία κόκκινη ειδοποίηση στις αναφορές ενός καναλιού για να γνωστοποιήσουμε στους διαχειριστές που εξέταζαν αυτές τις αναφορές, πως υπάρχουν ορισμένες συμφωνίες στη μέση ή πως αυτό το κανάλι επιτρέπεται να κάνει ορισμένα πράγματα. Το χρησιμοποιούσαμε συχνά για να επιτρέψουμε αυτό που αποκαλούμε σήμερα IRL streams».

Τώρα η εταιρία έχει την ομάδα Trust and Safety Operations που χειρίζεται όλες τις αναφορές, σε μία προσπάθεια να είναι πιο συνεπής όσον αφορά τον έλεγχο όλων των streamers στην πλατφόρμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + twenty =