αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο success story του Pinterest: Η πλατφόρμα που αναπτύσσεται ταχύτατα και περιμένει έσοδα- ρεκόρ για το 2017

Το success story του Pinterest: Η πλατφόρμα που αναπτύσσεται ταχύτατα και περιμένει έσοδα- ρεκόρ για το 2017

Αν κινείσαι στα social media, ίσως θα έχεις παρατηρήσει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και περισσότεροι χρήστες δημιουργούν προφίλ στο Pinterest. Αυτή η τάση, έχει και οικονομικό αντίκτυπο για την πλατφόρμα. Τα στελέχη της εταιρίας αναμένουν έσοδα ύψους 500 εκατ. δολαρίων για το 2017, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Recode.net. Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσουν και τα 600 εκατ. δολάρια.

Ακόμα και με τις συντηρητικές εκτιμήσεις δηλαδή, η εταιρία θα καταγράψει άλμα 67% σε σχέση με τα 300 εκατ. δολάρια σε έσοδα, τα οποία είχε την περασμένη χρονιά. Ενώ το 2015 είχε μόλις 100 εκατ. δολάρια έσοδα. Σημειώνεται, ότι η βασική πηγή από την οποία αντλεί χρήματα το Pinterest είναι οι διαφημίσεις.

Όπως είναι γνωστό, η πλατφόρμα προσθέτει συνεχώς νέες λειτουργίες. Εδώ και λίγο καιρό μάλιστα, προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα να βρουν πληροφορίες και να αγοράσουν ένα προϊόν, που απλά έχουν δει σε μια φωτογραφία στην πλατφόρμα. Κάνοντας ένα κλικ πάνω του.

Η αξία του Pinterest αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 11 δισ. δολάρια. Με πολλούς να εκτιμούν ότι στο μέλλον η εταιρία θα προχωρήσει… στον δρόμο του Snapchat, και θα  μπει στο χρηματιστήριο. Κάτι που, αν γίνει, θα «εκτινάξει» την αξία της.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την πορεία του Pinterest. Φαίνεται ότι ο CEO της εταιρίας, Ben Silbermann (φωτο) και η ομάδα του, ακολουθούν μια σωστή στρατηγική. Λέτε σύντομα δούμε έναν νέο «γίγαντα» στα social media;

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 20 =