αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο story του Richard Branson: Ο δυσλεκτικός μαθητής που έγινε δισεκατομμυριούχος (ΒΙΝΤΕΟ)

Το story του Richard Branson: Ο δυσλεκτικός μαθητής που έγινε δισεκατομμυριούχος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορία του ξεκινά όπως άλλες αντίστοιχες ιστορίες κορυφαίων επιχειρηματιών: Ένας νέος χωρίς εμπειρία, που ξεκινά να χτίζει διάφορα projects, να πειραματίζεται και τελικά να φτάνει στην τεράστια επιτυχία. Ο Richard Branson ήταν ένα μαθητής με δυσλεξία, και παράτησε το σχολείο σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Κάπου εκεί, ξεκίνησε να εκδίδει το πρώτο του νεανικό περιοδικό, με τίτλο «Student». Δυστιχώς, το περιοδικό δεν αναπτύχθηκε έτσι όπως περίμενε ο νεαρός Branson, και ο ίδιος βρέθηκε μπροστά στην αποτυχία. Αν ο Branson είχε επιμείνει στο αρχικό σχέδιο, πιθανότατα θα είχε βρεθεί «εκτός παιχνιδιού». Αντί για αυτό, επέλεξε να είναι πιο ευέλικτος, και να μπει σε ένα πεδίο στο οποίο αργότερα θα μεγαλουργούσε. Ξεκίνησε μια εταιρία η οποία έστελνε μουσικούς δίσκους μέσω ταχυδρομείου, προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις.

Το ξεκίνησε αρχικά, έτσι ώστε να χρηματοδοτήσει το περιοδικό του. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το περιοδικό μπορεί να μην «εκτοξεύτηκε» ποτέ, ωστόσο ο ίδιος πήρε πολύτιμη εμπειρία από το πεδίο της μουσικής και στη συνέχεια η εταιρία του εξελίχτηκε στην Virgin Records. Μια εταιρία που σήμερα αξίζει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μεγαλύτερη ιδέα όμως, ίσως δεν είχε έρθει ακόμα. Όταν έχασε μια αεροπορική πτήση, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του αεροπορική εταιρία. Την Virgin Atlantic. Ενώ πολλοί τότε του έλεγαν ότι δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τη British Airways, εκείνος έκανε την ιδέα του πραγματικότητα. Άντεξε στον ανταγωνισμό, προσφέροντας άνετα και προσιτά ταξίδια στους επιβάτες.

Σήμερα, ο Richard Branson θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο. Και ο Όμιλος του (Virgin Group) περιλαμβάνει πάνω από 400 εταιρίες. Με την περιουσία του να φτάσει στα 5,2 δισ. δολάρια. «Μην πτοείσαι από τις αποτυχίες. Μάθε από αυτές και ξεκίνα πάλι», έχει πει ο ίδιος.

Πως η απειρία μπορεί να σε φτάσει στην μεγάλη επιχειρηματική επιτυχία

«Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που με ρωτούν είναι: Πώς πήρε η Virgin το όνομά της», λέει ο Branson σε blog post του. Και στη συνέχεια αποκαλύπτει: «Η απάντηση είναι απλή. Οι φίλοι μου και εγώ καθόμασταν και σκεφτόμασταν ονόματα. Μια κοπέλα πρότεινε το Virgin, γιατί «ήμασταν όλοι παρθένοι στην επιχειρηματικότητα». Ήταν αλήθεια. Μας άρεσε και κόλλαγε».

Όπως λέει ο Branson, πολλοί άνθρωποι που ξεκινούν για πρώτη φορά κάτι επιχειρηματικό, θεωρούν ότι η απειρία και η  αφέλεια τους, είναι αδυναμία. «Στην πραγματικότητα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα», τονίζει.

«Όλοι είναι ‘παρθένοι’ στην επιχειρηματικότητα, όταν ξεκινούν», λέει ο Mr Virgin. Είναι καλό. Διότι δεν ξέρεις τους ‘κανόνες’, άρα δεν τους ακολουθείς. Στον ίδιο δρόμο είχε πορευτεί και ο νεαρός Branson κάποτε. «Δεν επηρεαζόμασταν από τον ‘σωστό’ τρόπο για να κάνουμε τα πράγματα. Τα κάναμε με τον δικό μας τρόπο και έτσι άνοιξε μια θαυμάσια πορεία προς την επιτυχία», σημειώνει.

Δίνει και στην συμβουλή του: Οι νέοι, όπως λέει, δεν πρέπει να μένουν στις εμπειρίες των άλλων. Πρέπει να βγαίνουν έξω και να μάθουν μόνοι τους το πως λειτουργούν τα πράγματα. Και, γιατί όχι, να βρουν επίσης νέα μονοπάτια. «Θα το διασκεδάσετε πολύ περισσότερο», καταλήγει ο Richard Branson.

Inspiring Story of Richard Branson

Your Failures are your Stepping Stones towards <3- BornRealist Tech

Posted by BornRealist Tech on Dienstag, 2. Januar 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =