αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο project Wall ++: Μια ομάδα ερευνητών θέλει να «ζωντανέψει» τους τοίχους σου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το project Wall ++: Μια ομάδα ερευνητών θέλει να «ζωντανέψει» τους τοίχους σου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία εξαιρετικά ευφάνταστη ιδέα φαίνεται να είχαν ερευνητές του Carnegie Mellon University και του Disney Research Pittsburgh, αφού η πρόσφατη ερευνητική τους εργασία (την οποία μπορείτε να βρείτε σε .pdf μορφή εδώ) πραγματεύεται την αξιοποίηση των πιο κενών επιφανειών του σπιτιού μας. Λόγος φυσικά για τους τοίχους, όπου σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, η έκταση τους θα μπορούσε “εύκολα” να αξιοποιηθεί.

Μετατρέποντας τους τοίχους σε διαδραστικές επιφάνειες με τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται την αφή – και κατ’ επέκταση ένα πλήθος από gestures – οι χρήστες έξυπνων συσκευών θα μπορούν να ελέγξουν αυτές από κάθε μέρος της οικίας τους. Οι δημιουργοί του εν λόγω εγχειρήματος έκαναν το επόμενο βήμα και πέρασαν από τα λόγια στην πράξη, δίνοντας σάρκα και οστά στο όραμα τους. Πρόκειται για το Wall++ όπως το αποκαλούν, ένας έξυπνος τοίχος με την ικανότητα να ανιχνεύει την αφή, να διαισθάνεται τα τριγύρω σώματα και να εντοπίζει τις υποστηριζόμενες συσκευές της οικίας.

Αν και πρόκειται για μια μη-εμπορική υλοποίηση, στόχος της ομάδας είναι κάποια μεταγενέστερη μορφή αυτού να αποτελέσει τον κεντρικό δίαυλο ελέγχου κάθε σπιτιού. Φανταστείτε για παράδειγμα να κάνετε slide το δάχτυλο σας σε οποιοδήποτε σημείο του τοίχου δίπλα από την αγαπημένη σας πολυθρόνα, από πάνω προς τα κάτω για να χαμηλώσετε το φωτισμό, ενώ από αριστερά προς τα δεξιά για να δυναμώσετε την ένταση στο ηχοστύστημα.

Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με μια αρκετά κοστοβόρα τεχνολογία, γι’ αυτό και οι ίδιοι δεν δίστασαν να εξετάσουν τρόπους περικοπής του τελικού κόστους, όπως επίσης το ποιες είναι οι καλύτερες αγώγιμες μπογιές και ποιος είναι ο σωστός τρόπος περάσματός τους. Δεδομένης της proof-of-concept φύσης του όμως, ίσως να περάσει και μια δεκαετία έως ότου έχουμε κάτι εμπορικά βιώσιμο.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =