αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο project των 4 εκατ. ευρώ: Αλλάζει η μαρίνα στο Φάληρο

Το project των 4 εκατ. ευρώ: Αλλάζει η μαρίνα στο Φάληρο

Στην ανάπτυξη, αναβάθμιση και επέκταση του τουριστικού λιμένα Φαλήρου (Μαρίνα Αθηνών) προχωρά η ΑΒΑΞ.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου προβλήτα ο οποίος θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της χωρητικότητας του λιμένα κατά τουλάχιστον 50% σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση.

Σήμερα η μαρίνα διαθέτει 100 θέσεις ελλιμενισμού καθώς και θέσεις για super και mega yacht από 25 και 50 μέτρα σε μήκος και άνω. Αυτές οι νέες θέσεις θα εστιάσουν και θα μεγαλώσουν το μέσο όρο μήκους ελλιμενισμού σκάφους στη μαρίνα.

Επίσης στην ανάπτυξη περιλαμβάνονται έργα ανωδομής, όπως ανάπλαση των προβλητών, με την δημιουργία νέων παροχών και αναβάθμιση αυτών όπως ψηφιακές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών και παράλληλα ανάπλαση των κτιρίων της υπάρχουσας κτιριακής υποδομής με την προσθήκη υπηρεσιών όπως καφέ – εστιατόρια τόσο για τους χρήστες όσο και για τους επικέπτες της μαρίνας.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω αναμένεται να επιφέρει μεγιστοποίηση της συνολικής προσφερόμενης αξίας στην Μαρίνα Αθηνών με πολλαπλά οφέλη προς το τουριστικό προϊόν, οδηγώντας σε αύξηση των τουριστικών εσόδων και των αντίστοιχων φορολογικών συντελεστών καθώς και των παράλληλων υπηρεσιών.

Όσον αφορά στον τομέα της απασχόλησης, οι επιπτώσεις από τη λειτουργία της μαρίνας θα είναι ιδιαίτερα θετικές, καθώς πέραν του προσωπικού που ήδη απασχολείται μόνιμα στη μαρίνα κατά τη μέχρι σήμερα λειτουργία της, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις απασχόλησης στην ίδια τη μαρίνα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Τα έργα ανάπτυξης της μαρίνας εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν αρχές του έτους – ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – και θα διαρκέσουν 2 χρόνια περίπου.

Το έργο σε συνδυασμό με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και τη γειτνίαση της περιοχής με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την περιοχή του Φλοίσβου θα δημιουργήσει μια πράσινη νησίδα η οποία θα ξεκινά από το ΣΕΦ και θα φτάνει από τη μια πλευρά στο Φλοίσβο και το Παλαιό Φάληρο και την Καλλιθέα και το ΚΠΙΣΝ στην άλλη πλευρά.

Η υλοποίηση του έργου του νέου παράκτιου πάρκου στο Φάληρο συμπίπτει με την υλοποίηση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. Μαζί τα δύο πάρκα θα αποτελέσουν τους δύο σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου στα Νότια Προάστια και από τα μεγαλύτερα στο του Μητροπολιτικό Συγκρότημα της Αθήνας.

Η περιοχή εκτιμάται ότι θα αποκτήσει μια νέα ταυτότητα που θα συνδέεται με την δημιουργία του παράκτιου αυτού πάρκου. Για τον Πειραιά θα αποτελεί ένα πνεύμονα πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού ενώ θα γίνει μαγνήτης για όλους τους Αθηναίους λόγω της εύκολης πρόσβασης του με το Μετρό και το Τραμ.

Η Μαρίνα Αθηνών είναι εύκολα προσβάσιμη από το κέντρο των Αθηνών, καθώς και από το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Οι εργασίες κατασκευής ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2004 και η μαρίνα δημιουργήθηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει τον ελλιμενισμό σκαφών των VIΡ επισκεπτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Η Μαρίνα Αθηνών Α.Ε. ιδρύθηκε το 2009 κατόπιν προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού με στόχο τη διαχείριση, τον επανασχεδιασμό και την ανανέωση της Μαρίνας Φαλήρου ώστε να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και εγκαταστάσεις για mega και super yacht.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − three =