αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο No1 «μυστικό» του Jack Dorsey με το οποίο καταφέρνει να διαχειρίζεται 2 εταιρίες ταυτόχρονα

Το No1 «μυστικό» του Jack Dorsey με το οποίο καταφέρνει να διαχειρίζεται 2 εταιρίες ταυτόχρονα

Πως είναι, άραγε, να «τρέχεις» δύο γιγάντιες επιχειρήσεις ταυτόχρονα; Ένας από αυτούς που το έχουν καταφέρει, είναι ο Jack Dorsey. Σήμερα, είναι CEO του Twitter και του Square. Στο παρελθόν, έχουν βγει φήμες ότι σκοπεύει να αφήσει μια από τις δύο θέσεις. Ωστόσο, ο ίδιος παραμένει σταθερός και όπως ξεκαθαρίζει με κάθε ευκαιρία, θα είναι CEO και στις δύο εταιρίες για πολύ καιρό ακόμα.

Το ερώτημα όμως, είναι το πως καταφέρνει ένας άνθρωπος να διαχειριστεί δύο τεχνολογικούς γίγαντες. Την ώρα που πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε μια απλή θέση εργασίας (και γκρινιάζουμε… για τον χρόνο που δεν μας φτάνει). Σε παλιότερη συνέντευξη του ο Jack Dorsey έχει αποκαλύψει το «μυστικό», με το οποίο καταφέρνει να ανταπεξέλθει σε αυτούς του απαιτητικούς ρυθμούς.

«Ο τρόπος που έχω βρει και δουλεύει για εμένα, είναι ότι έχω καθιερώσει σταθερό πρόγραμμα για κάθε ημέρα» είπε αρχικά ο Dorsey.

Και εξήγησε: «Τη δευτέρα ασχολούμαι με το management των δύο εταιριών. Την τρίτη επικεντρώνομαι στα προϊόντα. Την Τετάρτη εστιάζω στο μάρκετινγκ, την επικοινωνία και την ανάπτυξη. Πέμπτη στους developers και τις συνεργασίες. Παρασκευή εργάζομαι πάνω στην κουλτούρα και τις προσλήψεις. Το Σάββατο ξεκουράζομαι. Την Κυριακή κοιτώ τη στρατηγική και ετοιμάζομαι για την επόμενη εβδομάδα».

Βέβαια, όπως σημειώνει το Forbes, ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν είναι καθόλου εύκολο. Αφού ο Dorsey εργάζεται κάθε ημέρα, για 8 ώρες, για την κάθε εταιρία. Σύνολο 16 ώρες εργασίας τη μέρα. Πλην του Σαββάτου. Το θετικό είναι ότι με αυτό το μοντέλο οργάνωσης, ο γνωστός CEO μπορεί να βάλει σε μια τάξη τις αρμοδιότητες του και έτσι να μπορεί να κοντρολάρει τις δύο εταιρίες του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 19 =