αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το networking έχει πεθάνει»: Ένας career expert παραθέτει την ιδιαίτερη άποψη του

«Το networking έχει πεθάνει»: Ένας career expert παραθέτει την ιδιαίτερη άποψη του

Το networking είναι μια λέξη που έχει στο μυαλό του ένας επιχειρηματίας ή ο οποιοσδήποτε επαγγελματίας, από την πρώτη ημέρα που ξεκινά την διαδρομή του. Τώρα έρχεται ο career expert, Scott Gerber, να ανατρέψει τα δεδομένα και να πει ότι «το networking έχει πεθάνει». Και τότε πως θα μπορέσεις να επεκτείνεις το δίκτυο σου;

Στην πραγματικότητα, ο Gerber αντικαθιστά την λέξη networking με την λέξη connecting. Η βασική διαφορά, είναι ότι στην δεύτερη περίπτωση οι σχέσεις που δημιουργούνται είναι βαθύτερες. Οι networkers συνήθως σκέφτονται κοντόφθαλμα, και εστιάζουν πολύ στην εκάστοτε συναλλαγή που πρέπει να γίνει. Από την άλλη μεριά, οι connectors είναι πιο αυθεντικοί, βλέπουν μακροπρόθεσμα και δημιουργούν πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις με άλλους.

Μπορείς να καταλάβεις αν είσαι ένας connector, από τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν και σε συστήνουν οι άλλοι. Όπως εξηγεί μάλιστα ο Gerber, υπάρχουν 3 ειδών connectors: Ο thinker, ο enabler και ο connection executor. Δες τι ακριβώς ιδιότητες έχει ο καθένας, στο παρακάτω βίντεο.

Why "networking" is dead

Why one CEO says "networking is dead."

Gepostet von CNBC Make It am Freitag, 30. März 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + eleven =